Μην σε παίρνει απο κάτω επειδή είσαι κλεισμένη μέσα. Για να έχεις την κατάλληλη ενέργεια που χρειάζεσαι, οφείλεις να χαρίσεις στον εαυτό σου ένα θρεπτικό πρωινό γεύμα. Τώρα ειδικά που έχεις χρόνο και δεν τρέχεις να προλάβεις μετρό και μαθήματα, δοκίμασέ το! 

Συγκεντρώσαμε 5 ιδέες για το πρωινό, που θα κάνουν αυτές τις πρώτες ώρες της ημέρας πιο δημιουργικές και ενδιαφέρουσες.

 

1. Γιαούρτι με φρούτα και granola

Μια υγεινή αλλά και νόστιμη επιλογή! Πρόκειται για ένα απλό μεν πρωινό, στο οποίο μπορείς να κάνεις πολλούς συνδυασμούς. Δηλαδή, να παίξεις με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, όπως τα cranberries, με ξηρούς καρπούς αλλά και με όλα τα είδη των δημητρικών. Για μια γλυκιά επικάλυψη, πρόσθεσε λίγο σιρόπι σοκολάτας ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή μέλι.

2. Αvocado toast 

Αποτελεί μια πολύ δημοφιλή επιλογή που ήρθε από το εξωτερικό. Το avocado, το οποίο είναι φρούτο –και όχι λαχανικό- περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Για να δημιουργήσεις το τέλειο avocado toast, θα χρειαστείς μια ψημένη φέτα από φρέσκο ψωμί ολικής αλέσεως, ένα αβοκάντο, που θα το τοποθετήσεις σε μικρά κομμάτια από πάνω (λιωμένα με πιρούνι) και δύο αβγά. Τα αβγά μπορούν να είναι είτε βραστά είτε scramble. Αν δεν είσαι λάτρης του αβγού, χρησιμοποίησε λίγο τυρί κρέμα. Τέλος, πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα ή σπόρους τσία.

3. Ελληνική ομελέτα

Η ελληνική ομελέτα αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια μια κλασική επιλογή πρωινού που παραδοσιακά μας έφτιαχναν από παιδί. Είναι αρκετά εύκολη και θα σε κρατήσει χορτάτη πολλές ώρες. Συνδύασέ τη με ντομάτα, φέτα και ελιές, πιπεριά, κρεμμύδι ή ό,τι άλλο λαχανικό έχει το ψυγείο σου και δεν θα χάσεις…

4. Pancakes

Τα pancakes είναι αγαπημένη λιχουδιά. Εμείς θα σου προτείνουμε μια πιο light εκδοχή τους αλλά εξίσου γευστική. Για να κάνεις το μίγμα, θα χρειαστεί να τοποθετήσεις στο μπλέντερ 1 αβγό, 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά, 2 φλιτζάνια βρώμη, 1 μπανάνα, βανίλια και κανέλα. Αφού, τα ανακατέψεις, βάλε στο τηγάνι λίγο βούτυρο και προσθεσε το μίγμα σου σε μικρές κουταλιές. Προσπάθησε να φτιάξεις μικρά και ομοιόμορφα pancakes. Συνδύασε τα με ξηρούς καρπούς,φρούτα, όπως τα blueberries και μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.

5. Salmon toast

Αν είσαι λάτρης του σολομού, επιχείρησε να φτιάξεις ένα salmon toast. Άλειψε μία φέτα ολικής αλέσεως με τυρί κρέμα και τοποθέτησε από πάνω τον σολομό, αγγούρι και κάπαρη. Μπορείς να προσθέσεις άνιθο, πιπέρι και λεμόνι. Κομψό και χορταστικό!