Καθώς οι εξελίξεις της πανδημίας δεν μας επιτρέπουν να βγαίνουμε έξω χωρίς μάσκα, καλό είναι να γνωρίζουμε πώς ...παίζουμε μπάλα μαζί της! Σκοπός του συγκεκριμένου αξεσουάρ είναι να μας κρατάει ασφαλείς και προστατευμένες από τον ιό. Ωστόσο, οφείλουμε και εμείς οι ίδιες, να προστατεύουμε το δέρμα μας, αφού η χρήση της μάσκας εγκυμονεί πολλούς δερματολογικούς κινδύνους, προειδοποιούν οι ειδικοί. 

Η πρωινή και βραδινή ρουτίνα ομορφιάς δεν πρέπει να αλλάξει. Το σαπούνι ή ο αφρός καθαρισμού, η ενυδατική κρέμα ή τζελ, οι μάσκες και οι κρέμες ματιών, σαφώς, πρέπει να παραμείνουν κομμάτι της καθημερινότητας μας, αφού τώρα τα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Αν παρατηρήσουμε οποιονδήποτε ερεθισμό, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε έναν εξειδικευμένο δερματολόγο και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του

Μπορεί να θέλουμε να είμαστε περιποιημένες αλλά είναι περιττό να επιβαρύναμε την επιδερμίδα μας με foundation, ρουζ και πούδρες, πριν κάνουμε την χρήση της μάσκας. Αυτός ο συνδυασμός, ενδεχομένως, να έχει αρνητικό αντίκτυπο για το δέρμα μας. Στην περίπτωση, όμως, που θέλουμε να εφαρμόσουμε μια απαλή βάση, είναι προτιμότερο να διαλέξουμε ένα oil-free foundation.

Η χρήση του κραγιόν, οπως την γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι φυσικά άσκοπη. Μπορούμε, όμως να ενυδατώνουμε καθημερινά τα χείλη μας με ένα lip balm ή να περιορίσουμε την χρήση ενός κόκκινου κραγιόν μόνο σε τηλεδιασκέψεις! 

Όλη η προσοχή πρέπει να στραφεί προς το άνω μέρος του προσώπου και στο βλέμμα. Πιο πολύ από ποτέ, έχουν σημασία, τα καλοσχηματισμένα φρύδια. Με μια μάσκαρα ή μια σκιά στο χρώμα των φρυδιών, θα τονίσουμε το σχήμα και θα καταφέρουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με την χρήση του μολυβιού, που μπορεί να επιφέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Η μάσκαρα για τα μάτια είναι το πιο σημαντικό καλλυντικό για αυτήν την εποχη! Με την προσθήκη μιας γήινης ή πιο έντονης σκιάς θα τονιστούν τα μάτια και θα αναδειχτεί το βλέμμα. Φυσικά, ένα concealer για να κρύψει τους μαύρους κύκλους είναι πάντα χρήσιμο.