Στις 12 Οκτώβρη του 2020 πραγματοποιήθηκε στο Τheatro alla Scala στο Μιλάνο η τέταρτη τελετή απονομής βραβείων "Green Carpet Fashion Awards 2020’’, μια σημαντική εκδήλωση που κερδίζει συνεχώς έδαφος. 

H απονομή των πράσινων βραβείων της μόδας, έλαβε αυτή την φορά διαφορετική μορφή, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών. Το show πήρε digital μορφή και παρουσιάστηκε από την εκδότρια της Vogue Arabia, Livia Firth.

 

 

Το βραβείο "GCFA Best independent designer 2020" δόθηκε στον σχεδιαστή Sindiso Khumalo. O Khumalo, με έδρα το Cape Town, επιθυμεί, όπως μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο instagram, ‘’να δημιουργήσουμε ένα πιο λαμπερό μέλλον για την αγαπημένη μας ήπειρο’’. Η χρήση υλικών, φιλικών προς το περιβάλλον, για την δημιουργία της κολεξιόν του, είναι αναμφισβήτητα μια καλή αρχή για να πραγματοποιηθούν οι φιλοδοξίες του.

Ανάμεσα στους νικητές των βραβείων, συγκαταλέγεται  και η Αμερικανίδα ηθοποιός Ζendaya. H νεαρή ηθοποιός, που πρόσφατα έλαβε το βραβείο καλύτερου δραματικού ρόλου των Emmy Awards, πρόσθεσε ένα ακόμα βραβείο στην συλλογή της, αποδεικνύοντας πως μπορεί να διακριθεί σε περισσότερο από έναν τομείς. Η Zendaya κέρδισε το βραβείο "Visionary Award" όχι μόνο επειδή προωθεί την ιδέα του "diversity in the fashion industry" αλλά επειδή διακρίνεται και ως ηθοποιός στο πως μπορείς να κάνεις την διαφορά στην βιομηχανία της μόδας. Η Zendaya επιδιώκει να δώσει φωνή στους νέους που δεν ξέρουν πώς να αφήσουν το στίγμα τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους, σε αυτόν τον κόσμο.

Η 24χρονη ηθοποιός εμφανίστηκε με ένα εντυπωσιακό φόρεμα με την υπογραφή Versace.

 

Η συλλογή ρούχων που βραβεύτηκε, ονομάζεται Progetto Quid κι έδρα το Μιλάνο.

 

 

Το show επικεντρώθηκε στην ανάδειξη ρούχων από celebrities, τα οποία έχουν φορεθεί από τους ίδιους ξανά στο παρελθόν και δεν έχουν μεγάλη οικολογική επιβάρυνση. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις εμφανίσεις της βραδιάς.

 

Ιan Somerhalder/ Niki Reed –ηθοποιοί

 

Dakota Johnson –ηθοποιός

 

Κat Graham-ηθοποιός

 

Matilda De Angelis- ηθοποιός

 

Lucky Blue Smith-μοντέλο