Στη μαγευτική Τοσκάνη βρίσκεται το εξοχικό που έχουν κληρονομήσει ο Ρόμπερτ (Λίαμ Νίσον) με το γιο του Τζακ (Μάικλ Ρίτσαρντσον). Eπιχειρώντας να ανακαινίσουν το μισογκρεμισμένο κτήριο και να το επαναφέρουν στην παλιά του αίγλη, θα γνωρίσουν τους ντόπιους κάτοικους της περιοχής, αλλά θα γνωριστούν καλύτερα και μεταξύ τους, βελτιώνοντας έτσι τη σχέση τους, που έως τώρα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Ο Τζακ θα αναπολήσει τις ευτυχισμένες στιγμές με την μητέρα του ενώ ταυτόχρονα θα ερωτευτεί την όμορφη Νατάλια – τη νεαρή Ιταλίδα σεφ μιας μικρής τρατορίας. Το μέλλον και για τους δύο πλέον δείχνει διαφορετικό και γεμάτο εκπλήξεις.

Ο ηθοποιός Τζέιμς Ντ’ Άρσι κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Λίαμ Νίσον και Μάικλ Ρίτσαρντσον, πατέρας και γιος αντίστοιχα στην πραγματική ζωή.

Ο Τζέιμς Ντ’ Άρσι μιλάει για την ταινία

Η έμπνευσή μου για την ταινία προήλθε όταν έκανα διακοπές στην Τοσκάνη. Ομολογώ πως σκεφτόμουν για πολύ καιρό να υποδυθώ εγώ ο ίδιος τον Τζακ, αλλά πέρασε καιρός μέχρι η ιδέα να γίνει πράξη και αποφάσισα να δώσω το ρόλο σε κάποιον άλλο. Έτσι, μία διαφορετική ιδέα προέκυψε ξαφνικά και ανέλαβα να σκηνοθετήσω εγώ την ταινία, κάτι που δεν φανταζόμουν μέχρι τότε. Έβλεπα ξεκάθαρα την ταινία, ήξερα το παραμικρό γι’ αυτήν, μου ήταν αδύνατο να σκεφτώ άλλον να την σκηνοθετεί!

Στον πυρήνα της ταινίας υπάρχει μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στον πατέρα και το γιο του. Ήλπιζα πως με το να τους τοποθετήσω σε μια ξένη τοποθεσία, η οποία τους επιφυλάσσει μυστικά αλλά και αναμνήσεις, θα μου έδινε το πλεονέκτημα να εξερευνήσω καλύτερα τους χαρακτήρες τους. Ένιωθα πως αυτή η τοποθεσία, η Τοσκάνη, θα τους άλλαζε σαν ανθρώπους και θα τους έβγαζε στην επιφάνεια την πραγματική αγάπη μεταξύ τους.

Από την αρχή πίστεψα πως ήταν αναγκαίο να υπάρχει χιούμορ στην ταινία. Φυσικά και υπάρχουν και οι συναισθηματικές σκηνές, αλλά ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή πως ήθελα να κάνω μια ελπιδοφόρα ταινία. Θέλω το κοινό να αισθάνεται όμορφα και άνετα με τους εαυτούς τους και με τις ζωές τους από τη στιγμή που φεύγουν από τον κινηματογράφο, έχοντας δει την ταινία.

Από πολύ νωρίς, στο στάδιο της προ-παραγωγής, θεώρησα πως είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική συγκυρία να έχουμε στην ταινία το Λίαμ Νίσον (‘’Η Λίστα του Σίντλερ’’, ‘’Μάικλ Κόλινς, ο Επαναστάτης’’) μαζί με το γιο του, Μάικλ Ρίτσαρντσον (‘’Vox Lux’’, ‘’Ψυχρή Καταδίωξη’’). Είναι πραγματικά μεγάλο προνόμιο να διηγούμαστε αυτή την ιστορία με τους συγκεκριμένους ηθοποιούς. Μοιραστήκαμε πολλά στοιχεία μεταξύ μας που είχαμε κοινά με το υλικό μας και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε ένα ευχάριστο γύρισμα.

Όσον αφορά τα γυρίσματα στην Ιταλία, ομολογώ πως είχαμε ένα εξαιρετικό συνεργείο που δούλευε ασταμάτητα και ήταν όλοι πολύ ενθουσιασμένοι με την παραγωγή της ταινίας. Η Τοσκάνη είναι μία εκπληκτική τοποθεσία, ήταν μοναδική εμπειρία που δουλέψαμε εκεί.

Γυρίσματα στην Ιταλία

Οι παραγωγοί της ταινίας πραγματοποίησαν τακτικές επισκέψεις σε διάφορα σημεία της Τοσκάνης. Μάλιστα, επισκέφθηκαν την περιοχή σε διαφορετικές χρονικές περιόδους για να έχουν μια γνώμη για τον καιρό εκεί, μιας και η παραγωγή ήλπιζε για γύρισμα την περίοδο της άνοιξης. Ο Λεονάρντο Σέμπλιτσι (‘’Γράμματα στην Ιουλιέτα’’, ‘’Ο Τουρίστας’’ ), ο location manager της παραγωγής στην Τοσκάνη, βρήκε και έδειξε στους υπεύθυνους το σπίτι που είχαν όλοι στο μυαλό τους. Η ομάδα – παρέα με το διευθυντή φωτογραφίας Μάικ Έλι (‘’Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι’’) και τον υπεύθυνο παραγωγής Στίβι Χέρμπερτ (‘’Ashes to Ashes’’) – κατόρθωσε και πέρασε μερικές μέρες στο σπίτι, εξετάζοντας τις γωνίες λήψης και τους φωτισμούς.

Πέρα από το σπίτι, η ομάδα έψαξε και βρήκε και άλλες τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή, όπως το μαγευτικό χωριό Μοντιτσέλλο. Το τοπικό γραφείο τουρισμού επέτρεψε στα άτομα της παραγωγής να χρησιμοποιήσουν το κοινοτικό τους εστιατόριο αλλά και να πραγματοποιήσουν δημόσια προβολή στην πλατεία του χωριού, πράγμα που δε συμβαίνει συχνά.

Λίαμ Νίσον και Μάικλ Ρίτσαρντσον μιλούν για τους ρόλους τους

‘’Είναι μια όμορφη ιστορία για την οικογένεια, την αγάπη, τη συμπόνια και την απώλεια. Θεωρώ πως αυτή η ιστορία λειτουργεί ως κάθαρση για μένα προσωπικά… Και με το να γίνεται μέσα από την τέχνη, αυτό το καθιστά μια πολύ μοναδική εμπειρία. Επιπλέον, είχα την εντύπωση πως όλο το συνεργείο και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δούλεψαν σε αυτή την ταινία, ήταν πραγματικά δεμένοι μεταξύ τους και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Υπήρχε πραγματική υποστήριξη, η ιστορία μας ένωσε όλους στο τέλος.’’
                                                                                                                               -Λίαμ Νίσον

 

‘’Όταν πρωτοδιάβασα το σενάριο, συνειδητοποίησα πόσο κοντά είμαστε σε αυτό. Η ταινία αυτή μου έδειξε ένα δρόμο να ξεπερνώ προσωπικά εμπόδια και δυσάρεστες στιγμές και να κοιτάω μπροστά. Υπήρχε απόλυτη ταύτιση με τον ήρωα που υποδύομαι στην ταινία. Πρόκειται για μια ιστορία που δίνει ελπίδα.’’
                                                                                                                 -Μάικλ Ρίτσαρντσον

 

Δείτε το trailer: