Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, καθώς οι επιλογές μας σε εξειδικευμένη περιποίηση από ειδικούς μειώθηκαν, οι μαύροι κύκλοι έκαναν πάρτι! Οι λόγοι ήταν προφανείς: Ολονύχτια παρακολούθηση σειρών, ταινιών, διάβασμα βιβλίων και τελείως λάθος ωράριο στον ύπνο είναι ό,τι χειρότερο! Εμείς, όμως, ανακαλύψαμε σούπερ λύσεις για τη σωστή περιποίηση και ενυδάτωση των ματιών μας και τις μοιραζόμαστε μαζί σας. 

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι οι μαύροι κύκλοι δεν έχουν ηλικία, ούτε εποχή, και δεν κάνουν διακρίσεις. Εμφανίζονται, όταν λεπταίνει η περιοχή γύρω από τα μάτια και τα αιμοφόρα αγγεία κανουν αισθητή την παρουσία τους, είτε λόγω κούρασης, είτε από έλλειψη ύπνου, είτε υφίστανται εκ γενετής.

Ακολουθούν, λοιπόν, 4 τρόποι που θα συμβάλλουν στην τόνωση της περιοχής και κατ΄επέκταση στην αποφυγή των μαύρων κύκλων με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι.

1. Κρύα κουτάλια

Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να ξεκουράσεις την περιοχή με τους μαύρους κύκλους είναι να αφήσεις 2 κουτάλια (σούπας) στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά.Ύστερα, τα τοποθετείς στα μάτια σου, ώστε να εφαρμόσουν για 8-10 λεπτά πριν κοιμηθείς ή το πρωί μόλις ξυπνήσεις.

 

2. Πουγκιά από τσάι

Το τσάι είναι ένα υλικό που, λίγο ή πολύ, όλοι έχουμε στο σπίτι.Μετά από τη χρήση του, λοιπόν, μην το πετάξετε! Χρησιμοποιήστε αυτά τα μικρά πουγκάκια στο κάτω μέρος του ματιού, όπου εμφανίζονται οι σακόυλες και κρατήστε τα για 10-12 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό κι είστε έτοιμες.

 

3. Χαμομήλι

Από μικρή θυμάμαι τη γιαγιά να βουτάει δύο βαμβάκια στο χαμομήλι που περίσσευε και να τα τοποθετεί στα μάτια της για περίπου 5 λεπτά. Ποτέ δεν περίμενα ότι αυτή η συμβουλή πέρα από οικονομική και γρήγορη θα με γλυτώσει από πολλές κρέμες! Δοκιμάστε το!

 

4. Ροδόνερο

Το ροδόνερο και οι ευεργετικές του ιδιότητες για τόνωση και ενυδάτωση λειτουργούν και για τους μαύρους κύκλους.Τοποθετήστε τα βαμβάκια για το ντεμακιγιάζ σας σ' ένα μπολ,ρίξτε ροδόνερο και αφού μουλιάσουν τα βαμβακάκια και χωρίς να τα στραγγίξετε, τοποθετήστε τα στα μάτια σας. Αφήστε για 5-7 λεπτά και είστε έτοιμες.Επαναλάβετε 3-4 φορές την εβδομάδα πριν τον ύπνο.