Ακόμη κι αν δεν έχετε εκ φύσεως λαμπερή επιδερμίδα, υπάρχουν εύκολοι, γρήγοροι και αποτελεσματικοί τρόποι για ένα φωτεινό πρόσωπο, χωρίς πολλά έξοδα και επισκέψεις σε κέντρα αισθητικής σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ακολουθούν, λοιπόν, 3 tips που θα διευκολύνουν την περιποίηση του προσώπου σας και θα συμβάλλουν σε άμεσα αποτελέσματα:

1. Ενυδάτωση του προσώπου πριν το make up

Είναι σημαντικό να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας και να το ενυδατώνουμε πριν τη χρήση make up. Με αυτόν τον τρόπο το καθαρίζουμε από τους ρύπους που, ενδεχομένως, υπάρχουν, ενυδατώνουμε και "χτίζουμε" μια βάση πάνω στην οποία το make up μας θα μπορεί να στηριχθεί και να δώσει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

2. Απολέπιση προσώπου με φυσικά προϊόντα

Χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά προϊόντα που βρίσκονται σε κάθε σπίτι, μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε την επιδερμίδα του προσώπου σας και να την ενυδατώσετε. Για παράδειγμα, μια εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική συνταγή είναι μια μάσκα, η οποία περιέχει 1 κ.γλ. ζάχαρη, 2 κ.γλ. ελαιόλαδο, 1 κ.γλ. μέλι και μια πρέζα από ξύσμα λεμονιού. Δεν χρειάζεται παρά μόνο 2-3 φορές την εβδομάδα, ένα απαλό μασάζ πριν τον ύπνο, ώστε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

3. Κατανάλωση σωστών τροφών για τη θρέψη του δέρματος

Η διατήρηση ενός υγιούς δέρματος ξεκινά από μέσα. Πολλά πράσινα λαχανικά όπως σπανάκι, kale, λαχανίδες και μπρόκολο αποτελούν μια πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικές ουσίες διατροφή, που μπορεί να επιδράσει καταλυτικά στην επιδερμίδα. Επίσης, τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι τα πορτοκάλια, και άλλα εσπεριδοειδή, τα μαύρα μούρα, το πεπόνι, το καρπούζι και η παπάγια, τα οποία παρέχουν μια σειρά από μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του εντέρου. Γεγονός που συμβάλλει στην υγεία όχι μόνο του πεπτικού συστήματος αλλά και ενός λαμπερού προσώπου.