Μετά τη άφιξη του Κορονοϊού και στη χώρα μας, οι πωλήσεις των παζλ αυξήθηκαν περίπου κατά 2400%. Αυτή η γιγαντιαία αύξηση δημιουργήθηκε απ’ την ανάγκη όλων μας να ξεχαστούμε και να περάσουμε δημιουργικά το χρόνο που έχουμε μέσα στο σπίτι. Το αποτέλεσμα είναι ότι ήδη πολλοί από εμάς έχουν γεμίσει το σπίτι με τελειωμένα παζλ, τα οποία όμως μένουν στην άκρη. Γιατί λοιπόν να μην αρπάξουμε την ευκαιρία να συνδυάσουμε τη δημιουργία με τη διακόσμηση; Πώς; Με κορνίζες για παζλ φυσικά!

Γιατί όμως να το κάνουμε αυτό και να προβούμε σε επιπλέον έξοδα θα πει κάποιος; Και όμως! Υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί λόγοι που οι κορνίζες για τα puzzlesμας είναι το επόμενο αντικείμενο που πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας (μετά τα παζλ τα ίδια φυσικά).

Τα παζλ είναι έργα τέχνης

Μπορεί να μην έχουμε δημιουργήσει εμείς το τι απεικονίζει το παζλ, αλλά έχουμε ενώσει όλα τα κομμάτια του, ώστε να δημιουργηθεί το έργο αυτό. Χωρίς τη δική μας συνεισφορά το παζλ δεν θα ήταν τίποτα άλλο από σκόρπια κομμάτια με διάφορες χρωματικές αποχρώσεις. Άρα έχουμε συνθέσει απ’ την αρχή ένα έργο τέχνης και ως έργο τέχνης πρέπει να του φερόμαστε αναλόγως. Αν είχαμε στη κατοχή μας έναν πίνακα δεν θα το διακοσμούσαμε με μία όμορφη κορνίζα; Έτσι ακριβώς επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε και το παζλ που φτιάξαμε.

Επενδύσαμε χρόνο και χρήμα

Για να φτιάξουμε το puzzle ξοδέψαμε αρκετές ώρες ή και μέρες για να το ολοκληρώσουμε. Σίγουρα δεν το κάναμε από αγγαρεία, αλλά και πάλι ξοδέψαμε κάποιο ποιοτικό χρόνο. Δεν είναι κρίμα αυτό το χρόνο να μην του δώσουμε την αξία που του πρέπει και να μην επενδύσουμε πάνω σ’ αυτόν; Αν δεν βάλουμε κάποια κορνίζα στο παζλ που φτιάξαμε, το πιθανότερο είναι να παραμείνει στην άκρη, ή σε κάποιο ράφι να το «τρώει» η σκόνη. Για να μη συμβεί αυτό, μπορούμε να πάρουμε κορνίζες για παζλ και όχι μόνο να μην πάνε χαμένες οι ώρες και τα λεφτά που επενδύσαμε, αλλά και να διακοσμήσουμε το χώρο μας με κάτι που ήδη έχουμε έτοιμο!

Για να θυμόμαστε την χαρά που νιώσαμε

Η ευτυχία και η χαρά μετράνε λίγο παραπάνω,  σε περιόδους κρίσης, όπως η τωρινή. Δεν θα παίρναμε ικανοποίηση και ευχαρίστηση βλέποντας καθημερινά κάτι το οποίο έχουμε δημιουργήσει με τα χέρια μας, να διακοσμεί ένα χώρο του σπιτιού μας; Ο ανθρώπινος εγκέφαλος όταν θυμάται ή αναπολεί ευχάριστα συναισθήματα, εκκρίνει ντοπαμίνη. Η ντοπαμίνη δεν είναι άλλη απ’ την ουσία της ευτυχίας, όπως πολλοί λένε και αυτό γιατί μας κάνει και αισθανόμαστε καλά. Με το να κρεμάσουμε το παζλ μας σε χώρο που βλέπουμε καθημερινά, αναπόφευκτα θα δημιουργήσουμε μία ευχάριστη συνθήκη στο περιβάλλον και σε εμάς τους ίδιους.

Οικονομική διακοσμητική λύση

Υπάρχει και η μερίδα ανθρώπων που αγοράζουν παζλ γιατί μετά μπορούν με μία κορνίζα για παζλ να τα διακοσμήσουν στο χώρο τους. Ουσιαστικά δηλαδή επιλέγουν μέσω της δημιουργίας να φτιάξουν οι ίδιοι ένα διακοσμητικό στοιχείο για το δωμάτιο ή το καθιστικό τους, χωρίς να προβούν σε υπέρογκα έξοδα. Το παζλ, όπως και οι κορνίζες για παζλ είναι ένας οικονομικός και ευχάριστος τρόπος για να ομορφύνουμε το χώρο μας. Γιατί λοιπόν να μην το κάνουμε ανανεώνοντάς το σπίτι μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Γι’ αυτό λοιπόν μην περιμένετε μέχρι να συγκεντρώσετε μερικά παζλ που θα στοιβαχτούν απλά σε ένα ράφι ή θα πιάνουν χώρο χωρίς να μπορεί να τα θαυμάζει κάποιος. Φτιάξτε τα παζλ σας και βάλτε τα σε κορνίζες. Το αποτέλεσμα θα αφήσει τους πάντες ικανοποιημένους και εμάς κυρίως που θα θαυμάζουμε αυτό που έχουμε δημιουργήσει!