Με σπουδές στις Καλές Τέχνες και τη Ζαχαροπλαστική, και μεγάλη επαγγελματική εμπειρία που -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει επιτυχημένες συνεργασίες με βραβευμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία, θέση καθηγητή σε σχολή Ζαχαροπλαστικής, αλλά και το δικό του ζαχαροπλαστείο, ο Δημήτρης Οικονομίδης είναι ένας επαγγελματίας που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο φίνο γούστο και τις εκλεκτές, λεπτοδουλεμένες δημιουργίες.

Τα βραβεία, οι τίτλοι και η αναγνώριση δεν ορίζουν την προσωπικότητα του Δημήτρη Οικονομίδη όσο ο τρόπος με τον οποίο ο ίδιος αντιμετωπίζει το προϊόν του: ως αρχιτεκτόνημα. Κάθε σχέδιο πρέπει να έχει από πίσω του μία ιδέα. Κάθε γλυκό πρέπει να βασίζεται σε ποιοτική πρώτη ύλη. Κάθε εκτέλεση πρέπει να γίνεται επιμελώς και με φροντίδα. Ο τίτλος pastritect προέκυψε από αυτήν ακριβώς την αρχή του pastry chef να ντύνει την έμπνευσή του με μεθοδικότητα, ανάγοντας τη Ζαχαροπλαστική σε τέχνη και αφήνει προσωπικό στίγμα.

Το όραμα του Δημήτρη Οικονομίδη συναντάει την τεχνική του σε έναν νέο χώρο στο Ψυχικό, ο οποίος συνδυάζει την υψηλή αισθητική με τις εκλεκτές πρώτες ύλες και δημιουργίες. Το νέο κατάστημα, δημιουργημένο σαν μοντέρνος ύμνος στην αστική Αθήνα, με αναφορές τόσο σε κλασικά στοιχεία όσο και σε σύγχρονα, αποτελεί μία δημιουργική πύλη προς την εκλεπτυσμένη γεύση. Για τον pastritect, ένα γλυκό δεν είναι απλώς μια τυχαία στιγμή απόλαυσης, αλλά μία πολύπλευρη εμπειρία με νόημα και σκοπό.

 

Γλυκά από την κλασική collection 

1. SANTO DOMINGO

Dacquoise φουντουκιού, Τραγανή πραλίνα, Ganache σοκολάτα γάλακτος, Mousse σοκολάτα γάλακτος, Φύλλα σοκολάτας.

2. ΛΕΜΟΝΙ – ΒΑΝΙΛΙΑ

Μπισκότο βουτύρου, κρέμα αμυγδάλου, Crémeux λεμόνι, Mousse βανίλια – yuzu, Επικάλυψη κουβερτούρα yuzu.

3. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Biscuit σοκολάτα, Ganache σοκολάτα, Nougatine με καρπό κακάο, Mousse σοκολάτα.

4. MADAME CHOUX – CHOUX

Choux, Τραγανή πραλίνα, Crémeux biskelia, Ganache διογκωμένη biskelia – caramela, Καραμέλα biskelia.

5. ST. HONORÉ

Καραμελωμένη Σφολιάτα, Choux, Κρέμα Ζαχαροπλαστικής, Ganache Βανίλια

 

Προτάσεις γιορτών 2019

Οι γιορτινές προτάσεις περιλαμβάνουν εξαιρετικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, το σοκολατένιο «ΟΗ CHOCO TREE» με το πανέμορφο κουτί του-ιδανική πρόταση για δώρο και 3 υπέροχους κορμούς, ΙΝΤΕΝSE/Πραλίνα-Τόνκα, UTOPIA/Σοκολάτα-Καραμέλα και EUPHORIA / Κάστανο -Βανίλια

 

Koρμός INTENSE   

Dacquoise Φουντουκιού, Τραγανή Πραλίνα, Cremeux Σοκολάτα - Τonka, Mousse Σοκολάτα Γάλακτος.

 

Κορμός UTOPIA 

Biscuit Σοκολάτα - Streusel Cacao, Cremeux Καραμέλα, Mousse Σοκολάτα Βενεζουέλα.

 

Κορμός EUPHORIA 

Μπισκότο Βουτύρου, Κρέμα Αμυγδάλου - Κάστανο, Cremeux Κάστανο , Mousse Βανίλια. 

 

Dimitris Economides

Λεωφ. Κηφισίας 340, Ψυχικό 154 51, t: 210 67 55 000

Instagram: dimitriseconomides