Αν σε ενδιαφέρει το θέατρο, δες την παράσταση  «Παζολίνι», η οποία είναι βασισμένη στο έργο του Γιάννη Σολδάτου Όταν ο Παζολίνι  συνάντησε το αγόρι που του πρόσφερε το θάνατο, σε έναν εμβληματικό χώρο, το θέατρο Φούρνος. Σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Αγγελικής Καρυστινού ανεβαίνει  για δεύτερη σεζόν στην καρδιά της Αθήνας.   

Πιερ Πάολο Παζολίνι - Ποιητής ή Ζωγράφος; Κινηματογραφιστής ή Διανοούμενος; Συγγραφέας ή  Δάσκαλος ή Άγιος; Θεός και Δαίμονας, μια αλογόμυγα σαν τον Σωκράτη που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της Ιταλίας, της Ευρώπης και εν γένει ολόκληρου του κόσμου. Ένα 17χρονο αγόρι, ο Πίνο Πελόζι, η κυβέρνηση, η Μαφία, το παρακράτος, οι φασίστες, όλοι αναπόσπαστα κομμάτια στο πάζλ του μυστηριώδους εγκλήματος που ακόμα απασχολεί –αφού ποτέ δεν εξιχνιάστηκε.

Ο επιθεωρητής κοιτάζει το άψυχο σώμα του Παζολίνι. Η παράσταση ξεκινά.

Ένας ύμνος, μια ωδή σε έναν βαθιά μαρξιστή και ταυτόχρονα Άνθρωπο. Μια ευαίσθητη, τρυφερή, αλλά και μια πικρή, ιστορία ενός παιδιού που έγραφε ποιήματα για αγόρια που παίζουν ποδόσφαιρο και κλείνουν σε σπιρτόκουτα τζιτζίκια… Μια ελεγεία σε έναν Ποιητή (που ίσως με κάποιο τρόπο προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανό καθώς…

…. οι χώρες που σκοτώνουν τους Ποιητές τους είναι χώρες που Νοσούν.

«Φυσάει πολύ σήμερα εδώ στην Όστια, κρυώνω. Είναι θέμα ηθικής που θα τοποθετήσεις την κάμερα, μοτέρ;  πάμε! Ας αρχίσει η παράσταση»

Στοιχεία παράστασης

Διασκευή : Γιάννης Σολδάτος – Αγγελική Καρυστινού

Δραματουργική επεξεργασία -σκηνοθεσία:  Αγγελική Καρυστινού

Σκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Αγγελίτσα

Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Βίντεο: Σπύρος Παπαρούλιας

Φωτογραφίες : Κική Παπαδοπούλου

Φωτογραφίες παράστασης: Ελπίδα Μουμουλίδου

Κομμώσεις : Thetramp

Μακιγιάζ: Εύα Κωνσταντινίδου

Ερμηνεύει ο Ένκε Φεζολλάρι

Πληροφορίες

Σάββατο και Κυριακή στις 21:00

Από 5 Οκτωβρίου

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 Ευρώ, 10 Ευρώ  για  άτομα άνω των  65, 8 ευρώ για φοιτητές, 5 ευρώ ανέργους, ΣΕΗ, φοιτητές δραματικών σχολών

 

Θέατρο Φούρνος: Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα 114 72

Τηλέφωνο: 21 0646 0748