Στις 20 Ιουλίου 2019 συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την πρώτη προσελήνωση και στις δεκαετίες που προηγήθηκαν τα πολυάριθμα άλματα της διαστημικής τεχνολογίας βρήκαν αντίκτυπο και στην καθημερινή ζωή και ασφαλώς στα καθημερινά αυτοκίνητα.
 
Σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν πλέον αντίστοιχες τεχνολογίες, για τον λόγο αυτό, ας απαριθμήσουμε τουλάχιστον μια δεκάδα που πλέον συναντούμε στα αυτοκίνητά μας όπως την καταγράφει η Nissan.
 
  1. Σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT Assist,  με βάση την τεχνολογία ραντάρ και κάμερας
  2. Φωτισμός LED
  3. Καθίσματα Μηδενικής Βαρύτητας με Temper Foam (αφρώδες υλικό με μνήμη)
  4. Πλοήγηση με τεχνολογία GPS
  5. Λογισμικό υπολογιστή
  6. Μπαταρίες ιόντων λιθίου
  7. Φρένα ανθεκτικά στη θερμότητα
  8. Χειμερινά ελαστικά studless
  9. Αντιθερμικές “ασπίδες” εξάτμισης 
  10. Δορυφορικό ραδιόφωνο
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nissan έχει συνάψει συμφωνία από το 2018 με την NASA Ames Research Center στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας, για συνεργασία στην έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη με προσανατολισμό τις μελλοντικές υπηρεσίες αυτόνομης κινητικότητας.
 
 
Η ερευνητική συνεργασία με τη NASA αποτελεί μέρος του οδικού χάρτη της ιαπωνικής εταιρίας, για την τεχνολογική και λειτουργική εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο πλαίσιο του Nissan Intelligent Mobility. Αυτός ο οδικός χάρτης αποτελείται από τρία εργαστήρια αλληλοσυνδεόμενων καινοτομιών στους άξονες των Intelligent Drive, Intelligent Power και Intelligent Integration.