Οσο παθιασμένοι είναι οι Αυστραλοί με την αυτοκίνηση άλλο τόσο δύστροποι είναι στο να αποθεώσουν ένα μοντέλο, μια δημιουργία, κάποια ιδέα ή έστω ο,τιδήποτε παρεμφερές με το αυτοκίνητο.

Κι όμως το Nissan LEAF κατάφερε να αποσπάσει το  Βραβείο Good Design από Αυστραλούς κριτές στην πατρίδα τους την Ωκεανία για την εξαιρετική του σχεδίαση, ως  αναγνώριση για τον μοναδικό του σχεδιασμό και την καινοτομία.

Το Nissan LEAF, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, αποτελεί την εικόνα του  Nissan Intelligent Mobility (NIM) και το ρεβιζιονιστικό όραμα της εταιρείας για την αναγέννηση των αξιών με τις οποίες τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Το Good Design Australia αξιολόγησε το νέο Nissan LEAF σύμφωνα με ένα αυστηρό σύνολο σχεδιαστικών κριτηρίων που περιγράφουν τους τομείς Καλού Σχεδιασμού, Καινοτομίας Σχεδιασμού και  Επιδραστικότητας Σχεδιασμού. Για να κερδίσει το   Βραβείο Good Design, το Nissan LEAF έπρεπε να αποδείξει την υπεροχή του σε όλους τους τομείς και να πείσει την Κριτική Επιτροπή για τις αξίες του.

Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από την προσέγγιση της Nissan στα ηλεκτροκίνητα οχήματα,  τις προόδους που έγιναν μεταξύ των γενεών και τις αμφίδρομες δυνατότητες φόρτισης του Nissan LEAF.

"Η Nissan είναι πρωτοπόρος στον τομέα της οικονομικά προσιτής ηλεκτρικής κινητικότητας, έχοντας ανοίξει το δρόμο της πρώιμης αποδοχής από τους αγοραστές και της απόκτησης Evs, σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Ged Bulmer, Κριτής στο Good Design Australia, .

"Αυτή η δεύτερη γενιά του LEAF, έρχεται μετά από επτά χρόνια από το λανσάρισμα του μοντέλου πρώτης γενιάς, προσφέροντας  σημαντικές βελτιώσεις τόσο στις επιδόσεις,  όσο και στην εμβέλεια.  Το Nissan LEAF είναι επίσης εξοπλισμένο με προηγμένη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, η οποία ενεργοποιεί τη διαδικασία V2G (οχήματος – δικτύου). Αυτό σημαίνει ότι το LEAF της Nissan μπορεί να επιστρέψει την ηλεκτρική ενέργεια στο οικιακό ή στο κοινωφελές ενεργειακό δίκτυο,  καθώς και να αποθηκεύσει την ενέργεια αυτή. Ως εκ τούτου, το LEAF είναι εξοπλισμένο για να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο έξυπνο ηλεκτρικό δίκτυο του μέλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Nissan LEAF συνεχίζει να διατηρεί την πρωτιά των πωλήσεων στα  EVς παγκοσμίως, με περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010, όπου και ξεκίνησε η εμπορική διάθεση της πρώτης γενιάς του μοντέλου.

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.