Απέχοντας μόνο 54 ναυτικά μίλια από την Αθήνα, οι Σπέτσες ξεχωρίζουν όχι μόνο για τις παραλίες, πολλές από τις οποίες προσεγγίζονται αποκλειστικά από τη θάλασσα, ή τους απομονωμένους κόλπους αλλά και για το Spetsathlon.

Από το 2013, το κεντρικό λιμάνι της Ντάπιας, το Παλιό Λιμάνι με τα ιδιαίτερα βοτσαλωτά πεζοδρόμια, τα νεοκλασικά σπίτια, τα ξύλινα μπαλκόνια και τις αυλές γεμάτες πολύχρωμα λουλούδια και αρώματα, μαγνητίζουν το βλέμμα του επισκέπτη και αποτελούν το φυσικό σκηνικό της τριαθλητικής διοργάνωσης.

Αυτό το  σ/κ 11-12 Μαϊου, οι car-free Σπέτσες φιλοξενούν για έβδομη κατά σειρά χρονιά το Spetsathlon, τον πλέον δημοφιλή κι αγαπητό αγώνα τριάθλου στην Ελλάδα με χιλιάδες ένθερμους φίλους, χιλιάδες συμμετέχοντες αθλητές κι εκατοντάδες εθελοντές.

Μεταξύ των αθλητών καταφτάνει η Τζένη Μπουλμέτη που τερμάτισε 1η στο πρόσφατο Ironman του Costa Navarino. Στο Spetsathlon συμμετέχει στον αγώνα ποδηλασίας των 25 χλμ. καθώς και στο Triathlon Endurance (1500 μ. κολύμβηση, 50 χλμ. ποδήλατο και 10 χλμ. τρέξιμο). Μαζί με τον  Χρήστο Γαρέφη που διεκδικεί το Triathlon Sprint (750 μ. κολύμβηση, 25 χλμ. ποδήλατο και 5 χλμ. τρέξιμο) εκπροσωπούν τα κυανοπράσινα χρώματα της Skoda Team Greece.

Παράλληλα, στο ιδιαίτερο και για πολύ-καλό-σκοπό αγώνισμα “5Κ#charity4sports Run” του φετινού Spetsathlon πρόκειται να συμμετάσχει η εταιρική ομάδα της KOSMOCARΗ διαδρομή 5 χλμ., διοργανώνεται για άτομα όλων των ηλικιών με αποκλειστικό σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Charity4Sports που υποστηρίζει τις προσπάθειες τεσσάρων νεαρών αθλητών στο δρόμο για τους ολυμπιακούς και τους παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο.

spetsathlon-2018156

Το Spetsathlon ιδρύθηκε το 2013. Έπειτα από 5 διαδοχικά χρόνια επιτυχιών και διακρίσεων, έχει καταστεί το δημοφιλέστερο multi-sport event της Ελλάδας, προσελκύοντας αθλητές παγκόσμιας κλάσης.