Ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος και η Γεωργία Κοκορίγκου παρουσιάζουν την μουσική παράσταση: «Μη μου στενοχωριέσαι», μουσικές του χθες στο σήμερα, την Κυριακή 21 Απριλίου στις 9:00 μ.μ. στη μουσική σκηνή «Σφίγγα Music Theatre».

Μετά από ένα χρόνο από την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου, «Φωνάζει ο νους» από την «Modum Records», ο τραγουδοποιός Γιώργος Μητρογιαννόπουλος και η ερμηνεύτρια Γεωργία Κοκορίγκου επιστρέφουν με ένα Covers Project που τιτλοφορείται: «Μη μου στεναχωριέσαι»,  με διασκευασμένα τραγούδια του χθες στο σήμερα. Αγαπημένες διασκευές παραδοσιακών, ρεμπέτικων και όχι μόνο, τραγουδιών με την αισθητική ματιά του Γιώργου, της Γεωργίας και των μουσικών που θα τους πλαισιώσουν. Τις ενορχηστρώσεις έχει αναλάβει ο ταλαντούχος φλαουτίστας Στέφανος Χατζηαναγνώστου.  


 

Γνώρισε τους δημιουργούς

O Γιώργος Μητρογιαννόπουλος γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα είναι καθηγητής μαθηματικών και ασχολείται με την μουσική ως τραγουδοποιός από την εφηβεία του. Τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα έγιναν με την κυκλοφορία του πρώτου CD-single της «4ης Ακρόασης» της «Μικρής Άρκτου» απ' όπου και διακρίθηκε με το τραγούδι του «Ο Δράκος». Το Δεκέμβρη του 2015 κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική του δουλειά με τίτλο «Λόγια της σιωπής», από τις εκδόσεις «Μετρονόμος», και τον Μάρτιο του 2018, κυκλοφόρησε η δεύτερη προσωπική του δουλειά, με τίτλο «Φωνάζει ο νους» από την «Modum Records». Το καλοκαίρι του 2018 κυκλοφόρησε ψηφιακά μέσω του YouTube το single «Κάθε μέρα διαφορετική» προπομπός του επόμενου δίσκου. Ο στίχος του είναι κυρίως κοινωνικοπολιτικός, με διάθεση περιγραφής αυτών που ζούμε σήμερα. Ο δεύτερος δίσκος του επέλεξε να είναι ένας θεματικός δίσκος και η λέξη ''ξενιτιά'' να αποτελεί τη βασική έννοια που διατρέχει το δίσκο έχοντας διπλή ερμηνεία. Από τη μία θέλει να περιγράψει και να επισημάνει το ξεριζωμό λαών, περιγράφοντας τις αρνητικές συνέπειες που αυτός επιφέρει. Από την άλλη, η λέξη ''ξενιτιά'', αφορά τη ''διαφυγή'' προς ένα καλύτερο, ελπιδοφόρο αύριο. Στη θεματολογία του επίσης, υπάρχουν και τραγούδια που αφορούν την αγάπη, τη μοναξιά και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Η Γεωργία Κοκορίγκου γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Έχει αποφοιτήσει από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου το 2009. 'Eπειτα από την αποφοίτησή της, έχει κάνει μαθήματα φωνητικής και έχει ασχοληθεί με παραδοσιακά κρουστά και ακορντεόν. Αποφοίτησε από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού. Έχει συμμετάσχει στους δίσκους «Λόγια της σιωπής» και «Φωνάζει ο νους» του  Γιώργου Μητρογιαννόπουλου και έχει εμφανιστεί σε διάφορες γνωστές μουσικές σκηνές και μαγαζιά της Αθήνας όπως ο «Σταυρός του Νότου», η «Σφίγγα Music Theatre» το «Hollywood», κτλ.


Το πρόγραμμα της μουσικής παράστασης «Μη μου στενοχωριέσαι» θα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Γιώργου Μητρογιαννόπουλου και της Γεωργίας Κοκορίκγου («Λόγια της σιωπής» και «Φωνάζει ο νους») καθώς και ακυκλοφόρητο υλικό από τον επερχόμενο δίσκο που ετοιμάζουν.

Μαζί με τον Γιώργο Μητρογιαννόπουλο (ακουστική κιθάρα, ερμηνεία) και την Γεωργία Κοκορίγκου (ακορντεόν, ερμηνεία) την Κυριακή 21 Απριλίου θα εμφανιστούν οι μουσικοί:

Στέφανος Χατζηαναγνώστου: φλάουτο, ενορχηστρώσεις
Άκης Κώτας: ηλεκτρικό μπάσο
Βασίλης Καραμπελόπουλος: τύμπανα
Γιάννης Ταυλάς: ηλεκτρική κιθάρα

Covers Project: Μη μου στενοχωριέσαι

 

 

Φωνάζει ο νους | Γιώργος Μητρογιαννόπουλος


 

Λόγια της σιωπής | Γιώργος Μητρογιαννόπουλος

 


Είσοδος: 12 ευρώ (με μπύρα ή κρασί)
Σφίγγα Music Theatre
Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα (Πεζόδρομος Κιάφας 13)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 211-4096149 & 6987-844845
https://www.sfiga.gr

Links:
Facebook: https://www.facebook.com/mitrogiannopouloskokorigkou/
Υoutube: https://www.youtube.com/channel/UCatdGKP5HGI0XgtfuaNmYvQ