Δύο 17χρονοι, ένα σχολείο, μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι συνηθισμένη... Αλλά δεν είναι! Ο Θίοντορ Φιντς σκέφτεται συχνά διάφορους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να πεθάνει. Όμως κάθε φορά, κάτι τον σταματά από το να το δώσει τέλος στη ζωή του. Η Βάιολετ Μάρκεϊ περιμένει με αγωνία να περάσουν οι μέρες μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς για να φύγει από τη μικρή πόλη όπου ζει με την ελπίδα να καταφέρει να ξεπεράσει το θάνατο της αδερφής της. Οι δυο τους συναντιούνται στη μαρκίζα του καμπαναριού του σχολείου τους, όπου ο ένας σώζει τη ζωή του άλλου. Λίγο αργότερα αναλαμβάνουν να κάνουν μαζί μια σχολική εργασία για τα αξιοθέατα του τόπου τους. Αν και είναι εντελώς διαφορετικοί θα δημιουργήσουν μια μοναδική σχέση, γεμάτη με μαθήματα ζωής και για τους δύο. Εκείνος, μπορεί μαζί της να είναι (επιτέλους) ο εαυτός του, να είναι αστείος, αξιαγάπητος και όχι και τόσο «φρικιό» όπως τον θεωρούν οι συμμαθητές του. Εκείνη, δίπλα του αρχίζει να ζει την κάθε μέρα, αντί να περιμένει το χρόνο να περάσει για να βρει τη λύτρωση. Όμως όσο τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο φωτεινά για τη Βάιολετ, τόσο περισσότερο χειροτερεύουν για τον Φιντς.

Η συγγραφέας Jennifer Niven έγραψε το βιβλίο προσπαθώντας να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη περίοδο στη δική της ζωή και το ολοκλήρωσε μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες. Η ιστορία των δύο ηρώων είναι εμπνευσμένη από μια δική της εμπειρία. «Κάποτε είχα γνωρίσει και είχα αγαπήσει ένα αγόρι που είχε διπολική διαταραχή», λέει η ίδια. «Είχα ζήσει από κοντά τα πάνω και τα κάτω του και τον καθημερινό αγώνα που έδινε με τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του. Ήξερα από την αρχή ότι ανάμεσα στο Φιντς και τη Βάιολετ θα πλεχτεί μια ιστορία αγάπης, γιατί τέτοια ήταν και η δική μου ιστορία. Όσο για τη Βάιολετ, παλεύει με την απώλεια, κάτι που κι εγώ η ίδια γνωρίζω καλά».

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αν και εξερευνά μερικά από τα πιο «σκοτεινά» στοιχεία της ζωής, τελικά σε αφήνει με την αισιόδοξη σκέψη ότι ο καθένας από εμάς είναι πιο δυνατός από τη θλίψη και μπορεί να ξεπεράσει τις τραγωδίες που ίσως συναντήσει.

Η κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας έχει ήδη ξεκινήσει με πρωταγωνίστρια την Elle Fanning και αναμένεται να τη δούμε στις αίθουσες στο τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019.

Διάβασε περισσότερα εδώ...