Τα '80s είναι στη μόδα και αυτό το βιβλίο θα σε βάλει στο φαντασμαγορικό κόσμο τους με τον πιο απολαυστικό τρόπο! Γεμάτο με αναφορές στα video games και την ποπ κουλτούρα της συγκεκριμένης δεκαετίας, το «Αν είσαι έτοιμος πάτα ENTER» είναι ένα βιβλίο που θα σε μεταφέρει σε ένα σύμπαν διαφορετικό, ιδιαίτερο, απρόβλεπτο! Ο ίδιος ο τίτλος του (στα αγγλικά Ready Player One) παραπέμπει στη φράση που σηματοδοτούσε την αρχή των arcade games εκείνης της εποχής.

Η ιστορία τοποθετείται στο 2044, όπου ο κόσμος έχει να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα της ενεργειακής κρίσης, της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της πτώσης του πολιτισμού. Η ζωή είναι δύσκολη! Η ανθρωπότητα βρίσκεται στα όρια του χάρους και της κατάρρευσης. Όλοι έχουν βρει σωτηρία τριγυρνώντας ως άβαταρ στο OASIS ένα επεκτατικό σύμπαν εικονικής πραγματικότητας, μια δημιουργία του ιδιοφυούς και εκκεντρικού James Halliday. Εκεί, μια ομάδα από ενθουσιώδεις νέους μελετούν την ιστορία του '80 προκειμένου να λύσουν τους γρίφους που άφησε παρακαταθήκη ο ιδιόρρυθμός δισεκατομμυριούχος εφευρέτης. Όποιος καταφέρει να λύσει όλους τους γρίφους -και ανακαλύψει το Πασχαλινό Αυτό που έχει κρύψει μέσα στο OASIS- θα είναι ο κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας του!

Όταν ο βασικός ήρωας του βιβλίου, ο έφηβος Wade Watt ανακαλύπτει το πρώτο στοιχείο, διαπιστώνει ότι υπάρχουν κι άλλοι «παίχτες» που είναι διατεθειμένοι ακόμα και να σκοτώσουν προκειμένου να κερδίσουν το βραβείο. Έτσι, ξεκινάει ένα διαφορετικό παιχνίδι ανταγωνισμού για εκείνον και θα πρέπει, αν θέλει να επιβιώσει, όχι μόνο να κερδίσει, αλλά και να αντιμετωπίσει τον αληθινό κόσμο, από τον οποίο τόσο πολύ προσπαθεί να αποδράσει. 

Εάν είσαι φανατικός online player θα διαπιστώσεις ήδη από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ότι ο συγγραφέας Ernest Cline είναι κι αυτός κομπιουτεράκιας και gamer. Και σίγουρα θα σε μεταφέρει σε εκείνα τα ατελείωτα βράδια που έπαιζες μαζί με «φίλους» τους οποίους δεν έχεις γνωρίσει ποτέ στην πραγματικότητα και θα σε κάνει να διαπιστώσεις ότι μαζί τους έχεις δημιουργήσει μια σχέση που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του παιχνιδιού καθαυτού! Πάντως, το «Αν Είσαι Έτοιμος Πάτα Entrer» είναι ο ιδανικός τρόπος για να περάσεις τα βαρετά απογεύματα του καλοκαιριού ΧΩΡΙΣ να ανοίξεις υπολογιστή. Θα σε κρατήσει κολλημένο στις σελίδες του όπως το αγαπημένο σου game στην οθόνη!

Το βιβλίο έχει πάρει πολλά βραβεία και σηματοδότησε το ξεκίνημα της καριέρας του συγγραφέα του, Ernest Cline. Πριν λίγους μήνες προβλήθηκε στις αίθουσες η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Steven Spielberg.

Διάβασε περισσότερα εδώ...