Θέλεις να γίνεις σεφ, pastry chef και γενικά σε γοητεύει η χώρος της γαστρονομίας; Τότε αυτό το ραντεβού δεν πρέπει να το χάσεις! Γιατί από τις 26 ως τις 29 Ιανουαρίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.πραγματοποιείται η 5η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Πρόκειται για έναν καταξιωμένο θεσμό με πανελλήνια απήχηση ο οποίος έχει εδραιώσει τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων εκθέσεων Τροφίμων και Ποτών της χώρας ενώ αναμένεται και φέτος να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επαγγελματίες του κλάδου καθώς και τους λάτρεις των ελληνικών γεύσεων, προσφέροντας μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετέχει δυναμικά στην Έκθεση, καθώς εκτός από χορηγός και εκθέτης, οι άρτια εκπαιδευμένοι σπουδαστές του θα πλαισιώσουν το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων γαστρονομίας.

Πιο αναλυτικά, οι ταλαντούχοι σπουδαστές της μεγαλύτερης σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής της χώρας θα υποστηρίξουν το σύνολο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στις παράλληλες γαστρονομικές εκδηλώσεις «Μαγειρεύουμε/Πίνουμε Ελλάδα», την Παρασκευή 26/1, στα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο και την Κυριακή 27-28/1.

Εκεί θα βρίσκονται και οι κορυφαίοι chef και pastry chef και καταξιωμένοι συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Λευτέρης Λαζάρου, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Πάνος Ιωαννίδης και Διονύσης Αλέρτας για να δημιουργήσουν ειδικά για το κοινό της έκθεσης, εμπνευσμένες συνταγές με γεύση και άρωμα Ελλάδας.

Επίσης, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ από όλη την Ελλάδα προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής GREEK CHEF. Ενθουσιασμένοι να παρουσιάσουν τις δικές τους δημιουργίες με ελληνικά εκλεκτά υλικά, οι σπουδαστές από όλες τις δομές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Λάρισα συμμετέχουν στο σύνολο των κατηγοριών και δίνουν ραντεβού στη μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (αριθμός: P12 απέναντι από τους χώρους «Μαγειρεύουμε/Πίνουμε Ελλάδα») και να ενημερωθεί αναλυτικά από συμβούλους εκπαίδευσης για τα παρεχόμενα προγράμματα σπουδών.

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400

 

www.iek-akmi.edu.gr  | www.facebook.com/iekAKMIedu