Από έρωτα επιλέγουμε τα σημαντικά στη ζωή, και μέσα από τον έρωτα τελικά βλέπουμε τον κόσμο και ορίζουμε τις αλήθειες, τις αξίες, τους ανθρώπους και τα όνειρά μας. Στις 4 Δεκεμβρίου, ο Θοδωρής Αθερίδης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως σκηνοθέτης της ταινίας «Από Έρωτα», που είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του έργο.

Η ταινία, που αποτελεί μία ακόμη συμπαραγωγή της Nova, είναι μια ερωτική ιστορία γεμάτη απρόοπτα και ανατροπές, με τους Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδα Καρύδη, Παναγιώτα Βλαντή, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Μάρθα Καραγιάννη, Γιάννο Περλέγκα, Γιώργο Χρυσοστόμου. Το τραγούδι της ταινίας, σε στίχους Θοδωρή Αθερίδη, ερμηνεύει η Ελεονώρα Ζουγανέλη σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.

Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο Αντώνης Γκαλιμάνης, ένας πυροσβέστης που ζει στον Πειραιά. Η ιστορία ξεκινά δυο ημέρες πριν από τον επικείμενο γάμο του με την νοσηλεύτρια Νατάσσα, όταν αιφνιδιαστικά θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του η Άννα, μια δημοσιογράφος με την οποία διατηρούσε σχέση παλαιότερα. Αυτή η συνάντηση θα αποδείξει ότι ο έρωτας τους είναι ακόμα ζωντανός. Ο Αντώνης δεν θα ματαιώσει τον γάμο του με την Νατάσσα, παρότι η Άννα έχει έντονη την επιθυμία της επανασύνδεσης. Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο όταν θα ξεκινήσει η «διπλή ζωή» του Αντώνη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Τι θα συμβεί όταν η  Άννα θα συνυπάρχει με τη Νατάσσα, όχι μόνο όταν η Νατάσσα θα λείπει, αλλά κι όταν αυτή είναι μπροστά;

 

 

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Θοδωρής Αθερίδης και Σμαράγδα Καρύδη παραχώρησαν συνέντευξη στη Nova και στην εκπομπή «Off Screen» με την Πόλυ Λυκούργου, που θα προβληθεί από τo κανάλι Νοvalifε στις 24/11 (22:35). Η ταινία «Από Έρωτα» θα μεταδοθεί αποκλειστικά και σε Α’ τηλεοπτική προβολή από τα κανάλια Novacinema, εντός του 2015. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης συνδρομητών «Forthnet & Nova Προνόμια», οι συνδρομητές Forthnet και Nova έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν διπλές προσκλήσεις για να απολαύσουν πρώτοι την ταινία, σε δύο επίσημες κινηματογραφικές πρεμιέρες που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα (25/11) και Θεσσαλονίκη (2/12).

 

                                                       TRIVIA:  ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ  «ΑΠΟ ΕΡΩΤΑ»...

• Οι πυροσβέστες εν υπηρεσία απαγορεύεται να έχουν μούσι, γι αυτό και γίνεται σαφές στην ταινία ότι ο Αντώνης (Θοδωρής Αθερίδης) το κάνει μόνο με την ανοχή του Διοικητή και φίλου του Νίκου (Αλέξανδρος Λογοθέτης).

• Το σπίτι στην Φρεαττύδα όπου έγινε μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας είναι μια από τις λίγες οικίες της περιοχής που έχουν διατηρηθεί ακέραιες. Χτίστηκε το 1920 και ήταν από την αρχή μία από τις επιλογές του Θοδωρή Αθερίδη. Όταν δεν ευοδώθηκαν οι άλλες επιλογές, από σύμπτωση ανακάλυψε ότι το σπίτι ανακαινιζόταν, και οι ιδιοκτήτες δέχτηκαν να το παραχωρήσουν και να αναβάλουν τη μετακόμισή τους μέχρι να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της ταινίας.

• Η τοποθεσία των γυρισμάτων στη Μυτιλήνη βρίσκεται στο ξενοδοχείο Olive Press στο Μόλυβο, του Παναγιώτη Τρύφωνα, ενός από τους παραγωγούς της ταινίας.

• Η σκηνή της πυρκαγιάς, με την οποία ξεκινάει το έργο και η ερωτική ιστορία του Αντώνη (Θοδωρής Αθερίδης) και της Άννας (Σμαράγδα Καρύδη), γυρίστηκε σε μια αποθήκη στην Παιανία με την βοήθεια της Πυροσβεστικής Μονάδας Κορωπίου. Παρόλο που η διάρκειά της στην ταινία είναι μόνο τα 4-5’’ της αρχής, ο Θοδωρής επέμενε για την δημιουργία αφρού, που τελικά έκανε και τη διαφορά στην τελική εικόνα. Στο γύρισμα της σκηνής η Σμαράγδα Καρύδη είχε μείνει μόνη της στον πρώτο όροφο, περιτριγυρισμένη από φιάλες αερίου, φοβήθηκε και έφυγε!

• Η Σμαράγδα Καρύδη πρωτογνώρισε τη Μάρθα Καραγιάννη σε ηλικία δώδεκα ετών, τότε που ο πατέρας της συμπρωταγωνιστούσε με την αγαπημένη ηθοποιό σε θεατρική παράσταση, και θεώρησε μεγάλη χαρά και τιμή τη συνεργασία τους στην ταινία.

• Ο Γιώργος Χρυσοστόμου δεν θα ξεχάσει τη σκηνή με τη φράση «Πάω να ξυπνήσω την Κική πριν κοιμηθεί» που χρειάστηκε να γυριστεί αρκετές φορές.

• Στο γύρισμα της σκηνής όπου η Σμαράγδα Καρύδη εμφανίζεται στην ακρογιαλιά το βράδυ που ο Θοδωρής Αθερίδης, η Παναγιώτα Βλαντή και ο Γιάννος Περλέγκας τρώνε στην ταβέρνα, κάποια στιγμή πέρασε από τα πόδια της ένα γατάκι που δεν πρόλαβε να σταματήσει το συνεργείο. Η σκηνή ήταν τόσο τρυφερή που τελικά επελέγη στο τελικό μοντάζ.

• Η Λένα Κιτσοπούλου, γνωστή σκηνοθέτης θεατρικών έργων με παρουσία στο Φεστιβάλ Αθηνών («Η Κοκκινοσκουφίτσα», «Ματωμένος Γάμος» κ.ά.), τραγουδά ερασιτεχνικά ρεμπέτικα μαζί με τον Γιάννο Περλέγκα σε μπουάτ της Αθήνας.