Εάν από μικρή όταν σου έλεγαν τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις έλεγες «δασκάλα, φυσικά!», εάν η αγαπημένη σου διασκέδαση είναι να παίζεις με πιτσιρίκια, εάν το όνειρά σου είναι να περιτριγυρίζεσαι κάθε μέρα από παιδιά, σου έχω φοβερά νέα!

Γιατί τώρα μπορείς να σπουδάσεις Παιδαγωγικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και πολύ σύντομα να εργάζεσαι ως βοηθός βρεφονηπιοκόμου, προσφέροντας σε παιδιά νοητική, κοινωνική, συναισθηματική και ηθική αγωγή, ψυχαγωγία και φροντίδα!

Γιατί στο ΙΕΚ AKMH;

Επειδή μόνο εκεί από το πρώτο κιόλας εξάμηνο των σπουδών σου, εκπαιδεύεσαι σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, στα πρότυπα των σύγχρονων παιδικών σταθμών. Επίσης, μόνο εκεί θα εξειδικευτείς στο Art Therapy και να παρακολουθήσεις μαθήματα ειδικής αγωγής, ενώ έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις Bachelor στα παιδαγωγικά BA (Hons) Early Childhood Studies – Προσχολική Ηλικία ή στην Ειδική Αγωγή BA (Hons) Special Education στα ελληνικά, φοιτώντας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο!

Επίσης, μόνο το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει εκπαίδευση στις σύγχρονες μεθόδους βιωματικής μάθησης (το σύστημα Montessori για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών, Μουσικοπαιδαγωγικά Συστήματα-Εισαγωγή στο Σύστημα ORFF, Προβληματική και Αποκλίνουσα Συμπεριφορά, Συμβουλευτική Ψυχολογία, Θεατρικές Τεχνικές κ.λπ) και πρακτική άσκηση σε περισσότερους από 1000 Δημόσιους και Ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Ειδικής Αγωγής κοντά στο σπίτι σου. Τέλος, είναι το μόνο ΙΕΚ που διαθέτει θάλαμο βρεφικής φροντίδας αντίστοιχο του ΤΕΙ (για πλήρη εξοικείωση με το αντικείμενο και κατάλληλη προετοιμασία για την στελέχωση βρεφικών τμημάτων παιδικών σταθμών, κέντρων βρεφών και μαιευτηρίων).

Εάν μάλιστα η αγάπη σου για τα παιδιά συναγωνίζεται τον ενθουσιασμό σου για καινούριες εμπειρίες και καινούρια μέρη, στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχεις σε εκπαιδευτικά projects στην Ευρώπη και σε παιδαγωγικά προγράμματα σε ελληνικά σχολεία της Ευρώπης. Έτσι, θα γνωρίσεις στην πράξη τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και θα εξοικειωθείς με τις εκπαιδευτικές τάσεις που αναπτύσσονται ραγδαία και στην Ελλάδα για να είσαι έτοιμη να κάνεις τη δουλειά των ονείρων σου!