Η μουσική ως γνωστόν ‘’ανοίγει γέφυρες’’. Μια τέτοια γέφυρα σύγχρονης μουσικής και κουλτούρας, θα απλωθεί και φέτος, για δεύτερη χρονιά, πάνω από την Λεωφόρου Συγγρού, για να ενώσει δυο γειτονίες και δύο σημαντικά σημεία της σημερινής Πνευματικής Αθήνας: το Πάντειο Πανεπιστήμιο με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών!

Η Στέγη και το Πάντειο λοιπόν, συνεργάζονται ξανά για τρεις Τετάρτες, με έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής και με στόχο, την παρουσίαση της εκλεκτικής συγγένειας ανάμεσα στον ήχο του «τώρα» και το παρελθόν, όπως χαρακτηριστικά λένε. Τα δύο Ιδρύματα μηδενίζουν τη μεταξύ τους χωροταξική απόσταση και μοιράζονται το κοινό ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό, με επίκεντρο τη σύγχρονη μουσική, σε μια σειρά τριών συναυλιών.

Οι φοιτητές της κατεύθυνσης «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, υποστηριζόμενοι από την τεχνογνωσία και το δίκτυο επικοινωνίας της Στέγης, αναλαμβάνουν την προώθηση των συναυλιών σε στενή συνεργασία με τους μουσικούς, ενώ το πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία και των δύο Ιδρυμάτων. Παρακάτω θα δεις το αναλυτικό πρόγραμμα των συναυλιών που θα ξεκινούν στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο (θα διατίθενται δωρεάν δελτία εισόδου μια ώρα πριν από κάθε εκδήλωση).

 

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

Κουαρτέτο εγχόρδων Selini

Νadja και Ljuba Kalmykova: βιολιά

Chia-Chun Hsiao: βιόλα

Λουκία Λουλάκη: τσέλο

Έργα: Erwin Schulhoff, Νίκου Σκαλκώτα, Anton Webern, György Kurtág και Dmitri Shostakovich

 

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

Μιχάλης Χόιπελ: τσέλο

Έργα: Έφη Μαρκουλάκη, Miklós Rózsa, Krzysztof Penderecki, György Kurtág και György Ligeti

Κριστίν Σωφρονίου: πιάνο

Έργα: György Kurtág, George Rochberg, J. S. Bach, Ηans Werner Henze, Rodney Sharman και Richard Wagner

 

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

Laborinthus

Irene Coticchio: απαγγελία & φωνητικός αυτοσχεδιασμός

Περικλής Λιακάκης: σύνθεση & live electronics

Δημήτρης Κούντουρας: φλάουτα με ράμφος, τραβέρσο & σύλληψη

Έργα: Guillaume de Machaut, Riyohei Hirose, Περικλής Λιακάκης

Κείμενα: Jorge Luis Borges, Edoardo Sanguineti