Μπορεί τα πράγματα στην καθημερινότητά μας να μην είναι πάντα θετικά και ευοίωνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσουμε το κέφι, το γέλιο και την αισιοδοξία μας.

Η θεατρική σκηνή της Αθήνας παραμένει μια από τις μεγαλύτερες σκηνές από άποψη παραγωγών στον κόσμο, καθώς όπως κάθε χρόνο, οι θεατρικές επιλογές που έχουμε είναι κυριολεκτικά αμέτρητες, με πάνω από 1000 παραστάσεις. Μέσα σε αυτές, υπάρχουν 5 μεγάλα κεντρικά θέατρα με δημοφιλείς πρωταγωνιστικές και εμπορικές παραστάσεις που σπάνε ταμεία, και εγγυώνται την ψυχαγωγία σου χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα του θεάματος. Έτσι, σύμφωνα με το Αθηνόραμα, οι πιο πετυχημένες κωμωδίες για φέτος είναι:

 

Δείπνο Ηλιθίων του Φρανσίς Βεμπέρ

Θέατρο Κάππα (Κυψέλης 2, Κυψέλη)

Σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου, με τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Πυγμαλίων Δαδακαρίδη, Βασίλη Ρίσβα, Τάκη Παπαματθαίου κ.α.

 

Το ημέρωμα της στρίγγλας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Θέατρο Βρετάνια (Πανεπιστημίου 7, Σύνταγμα)

Σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιώργο Ψυχογιό, Μένη Κωνσταντινίδη κ.α.

 

Οι από πάνω του Νίκου Μουτσινά

Θέατρο Πειραιώς 131 (Πειραιώς 131, Γκάζι)

Σε σκηνοθεσία Νίκου Μουτσινά, με τους Νίκο Μουτσινά, Κρατερό Κατσούλη, Θωμαής Ανδρούτσου, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μαρία Κατσανδρή κ.α.

 

Για όνομα... των Ματιέ Ντελαπόρτ, Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ

Θέατρο Αλίκη (Αμερικής 4, Σύνταγμα)

Σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνη Μουρατίδη, Μαρία Κωνσταντάκη, Αντώνη Λουδάρο.

 

Το ψέμα του Φλοριάν Ζελέρ

Μικρό Παλλάς (Αμερικής 2, Σύνταγμα)

Σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, με τους Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδα Καρύδη, Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνο Κάππα.