Η Μαρίνα Σάττι και το vocal group Fonέs, έγιναν viral με την ιδιαίτερη διασκευή του κομματιού Θα Σπάσω Κούπες. Επόμενο βήμα τους, να μας μυήσουν στο καλλιτεχνικό τους ύφος και στον τρόπο με τον οποίο παράγουν ήχους και μουσική!

Για τις Fonέs το σημαντικότερο μουσικό όργανο είναι η φωνή μας. Κάπως έτσι, δημιούργησαν ένα αυθόρμητο live πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Θησείον. Εκεί θα τραγουδήσουν acappella τραγούδια από όλον τον κόσμο και θα παρουσιάσουν ένα μουσικό παιχνίδι με την προαιρετική συμμετοχή του κοινού. Στο πρώτο συναυλιακό μέρος, οι οχτώ γυναίκες θα παρουσιάσουν μια επιλογή από πολυφωνικά τραγούδια απ’ όλες τις ηπείρους, και με αφετηρία αυτούς τους χαρακτηριστικούς ήχους θα δώσoυν τη σκυτάλη στους θεατές για να τραγουδήσουν αυτοσχεδιαστικά μαζί τους σε κύκλο.

Το circle-singing session, που επιμελείται η Μαρίνα Σάττι, είναι ένα αυτοσχεδιαστικό, ομαδικό παιχνίδι με μοναδικά εργαλεία τη φωνή και τους ήχους που μπορεί να παράξει το σώμα. Ένα “φωνητικό τζαμάρισμα” από μια ομάδα ανθρώπων που θα συναντηθούν για πρώτη φορά και θα δημιουργήσουν μουσική μαζί, χωρίς παρτιτούρες. To παιχνίδι δεν έχει συγκεκριμένους κανόνες. Απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από τις μουσικές τους γνώσεις, ενώ η μουσική μπορεί να είναι σύνθετη ή απλή ανάλογα με το «μαέστρο» και τους συμμετέχοντες. Κάθε κύκλος είναι μια μοναδική εμπειρία, που διαρκώς επαναπροσδιορίζεται από το υπόβαθρο και την προσωπικότητα των μελών του.

 

Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ (Τουρναβίτου 7, Θησείο)

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 20:30

Διάρκεια 90’ | Είσοδος 10€