Νεφέλες για εφήβους φυσούν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε μια παράσταση για την παιδεία και την ανάγκη ανάπτυξης των δεξιοτήτων, της οξυδέρκειας, της κριτικής ικανότητας, της κοινωνικής χειραφέτησης!

Η θεατρολόγος Τζωρτζίνα Κακουδάκη ασχολείται εδώ και χρόνια με το εφηβικό θέατρο είτε δημιουργώντας σύγχρονες παραστάσεις με στοχευμένο νεανικό κοινό, είτε παραδίδοντας σεμινάρια θεάτρου για εφήβους, με δημιουργικό παιχνίδι και άλλες δράσεις. Φέτος, μετά την «Τριλογία της Ουτοπίας» (Όρνιθες, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Φάουστ) και το πρώτο μέρος της «Τριλογίας της Πραγματικότητας» (Αντιγόνη του Σοφοκλή), παρουσιάζει στην Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (Αντισθένους 7, μετρό Συγγρού Φιξ) τις Νεφέλες του Αριστοφάνη.

Τι θέλει ένας νέος να μάθει; Τι θεωρεί ένας «μεγάλος» ότι πρέπει ένας νέος να ξέρει; Ποιο εκπαιδευτικό σύστημα καλύπτει και τις δύο ανάγκες; Μια επί σκηνής φιλοσοφική και πολιτειακή συζήτηση για το δίκαιο και το άδικο, το απαραίτητο και το άχρηστο, για το συντηρητισμό και την προοδευτικότητα, μέσα από την ιστορία ενός πατέρα, ενός γιου και δύο συστημάτων εκπαίδευσης. Η διασκευή και η σκηνοθεσία ανήκουν στην Τζωρτζίνα Κακουδάκη, ενώ στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Στέλιος Δημόπουλος, Κυριάκος Σαλής, Νατάσα Σφενδυλάκη, Κατερίνα Φασόη-Λούβαρη, Βασίλης Ψυλλάς. Πάρε λοιπόν τις φίλες σου και κλείσε θέση για ουσιαστική διασκέδαση…

*Κάθε Κυριακή στις 18:00 και καθημερινά για σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι και τις 9 Απριλίου 2017.