Συχνά θα διαπιστώνεις ότι κάποια πράγματα που για εμάς είναι δεδομένα, καθημερινά και εύκολα… για άλλους ανθρώπους δεν αποτελούν μια απλή υπόθεση.

Η 3η του Δεκέμβρη είναι παγκοσμίως η ημέρα των ανθρώπων με αναπηρία, κάτι που θεσπίστηκε για να μας θυμίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας αλλά και το ότι οφείλουμε να έχουμε ένα αστικό περιβάλλον κατάλληλο για όλους. Μπορεί λοιπόν μια βραδιά κινηματογράφου να είναι κάτι απλό για κάποιους, αλλά για κάποιους άλλους είναι λίγο πιο σύνθετο. Έτσι, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία παρουσιάζει 912 λεπτά προσβάσιμου κινηματογράφου για όλους, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48), την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου από τις 17:00 έως τις 01:30.

Θα προβληθούν οι εξής ταινίες: Μικρά Αγγλία, Μια ζωή την έχουμε, Ο Δράκος, Οι αισθηματίες, Ξενία, ΝΟΤΙΑΣ, Suntan. Ο χώρος  της Ταινιοθήκης είναι φιλικός και προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία [ΑμεΑ] / Εμποδιζόμενα Άτομα και η παρουσίαση των ταινιών θα υποστηρίζεται από διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και χειλανάγνωση. Διατίθεται χώρος υγιεινής για όλους/όλες, ενώ προβλέπεται χώρος στάθμευσης οχημάτων Ατόμων με Αναπηρία. Το πρόγραμμα διατίθεται σε μορφή Braille, μεγαλογράμματη γραμματοσειρά και σε κώδικα QR. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χειριστές τους.

Ας ελπίσουμε η συγκεκριμένη διοργάνωση να αποτελέσει έναυσμα για πολλές ακόμη παρόμοιες δράσεις!