Από τη στιγμή που θα βρεις τι θα φορέσεις, σε ποιο πάρτι θα πας, με τι τακούνια θα συνδυάσεις το φόρεμα σου και ποια αξεσουάρ θα το πλαισιώσουν, το θέμα μαλλιά είναι το αμέσως επόμενο άγχος ζήτημα που πρέπει να λύσεις. Πως θα τα φτιάξεις, λοιπόν, έτσι ώστε να σε κάνουν να νιώθεις άνετα, να αναδεικνύουν τα ρούχα σου και να βρίσκονται μέσα στο γενικότερο γιορτινό κλίμα; Ε θα σου πω αμέσως:

1. Γιορτινή κοτσίδα ή αλλιώς, ό,τι πρέπει για το πάρτι στο γραφείο. Το συγκεκριμένο χτένισμα εξυπηρετεί το φόρεμα που έχει την πλάτη έξω ή έχει κάποια λεπτομέρεια που πρέπει πάση θυσία να φανεί. Ιδανικά, μπορείς να κάνεις αυτό το χαριτωμένο σπάσιμο στα μαλλιά σου (αναγκαστικά, θα πάρεις το ψαλίδι, κατά κόσμον μπουκλωτικό) αλλά και να αφήσεις μερικές τούφες να πέφτουν ανέμελες γύρω από το πρόσωπό σου.

2. Ψαροκόκκαλο ή αλλιώς, το χτένισμα του πάρτι. Εδώ, η κοτσίδα ξεκινάει τύπου γαλλική και καταλήγει στο - αγαπημένο μας - ψαροκόκκαλο. Αν έχεις λεπτή τρίχα ή αν γενικά θέλεις περισσότερο όγκο, μπορείς να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά ή να τα περάσεις με το ψαλίδι, κάνοντας μερικές μπούκλες, και μετά να τα πλέξεις. Έτσι, θα δημιουργούν την αίσθηση όγκου, ακόμη κι αν δεν έχεις πολλά μαλλιά - μικρό το κακό δηλαδή.

3. Του ρεβεγιόν. Σ' αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείς τη βοήθεια της κομμώτριας ή της κολλητής σου. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο χτένισμα, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να φαίνεται. Ξεκινάς με το ψαλίδι, για να κάνεις τους κυματισμούς σε διάφορα τυχαία σημεία κι έπειτα πιάνεις τα μαλλιά σου πίσω με κάποιο αξεσουάρ που να ταιριάζει με το ντύσιμο σου. (Okay, κι αν δε βγει ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το εικονιζόμενο χτένισμα, δε μας πειράζει).

4. Κότσος ή αλλιώς, πως να πας στο τραπέζι της θείας όταν δεν έχεις χρόνο να προετοιμαστείς. Έτσι κι αλλιώς, αυτό το στιλ είναι η επιτομή του σικ, οπότε θα ταιριάξει με τα περισσότερα ντυσίματα σου, είτε επιλέξεις ζιβάγκο/πουλόβερ, είτε φορέσεις ένα εντυπωσιακό φόρεμα. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, κράτα μια τούφα για να την περάσεις γύρω γύρω από τον κότσο και να φαίνεται λες και έπιασες τα μαλλιά σου ... με τα ίδια σου τα μαλλιά.

xx