Ο Chef Μανώλης Συρίγος είναι πτυχιούχος μαγειρικής τέχνης της ανωτέρας σχολής τουριστικών επαγγελμάτων της Le Monde. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει εργαστεί σε γνώστα εστιατόρια και έχει συνεργαστεί με τους κορυφαιόυς chef και επαγγελματίες του χώρου. Λάτρης της Ελληνικής και Μεσογειακής κουζίνας και των Ελληνικών τοπικών προϊόντων. Αυτή τη περίοδο θα τον συναντήσουμε στη Κηφισιά και στο γνωστό εστιατόριο New Dash, όπου θα βρείτε το ωραιότερο σουφλέ σε ολάκερη την Αθήνα!
 
 
ΥΛΙΚΑ
 
Για την βάση
 
350 γρ. αλεύρι 
250 γρ. μαύρη ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. καρύδια τριμμένα
1 αυγό
 
Για την κρέμα καρύδας
 
400 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα
500 ml κρέμα καρύδας
250 γρ. μαύρη ζάχαρη
250 γρ. καρύδια τριμμένα
4 αυγά
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
125 γρ. αλεύρι 
αντικολλητικό χαρτί
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα  μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε το αυγό, έπειτα τα καρύδια και το αλεύρι και ομογενοποιούμε μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη. 
Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5εκ. και την απλώνουμε σε φόρμα τάρτας 22εκ. και ύψους 3-4εκ
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά. 
 
Για την κρέμα:  Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και τα καρύδια. Απλώνουμε το μείγμα στην μισοψημένη βάση. Έπειτα, ανακατεύουμε την τριμμένη καρύδα με την κρέμα καρύδας και απλώνουμε την στην επιφάνεια. Ψήνουμε την τάρτα για 45 λεπτά ακόμα, την αφήνουμε  να κρυώσει και μετά την σερβίρουμε.