Χρόνος προετοιμασίας: 15’

Μερίδες: 12

 

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα

200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (τύπου ένταμ)

6-8 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν

1 πράσινη πιπεριά

3 αβγά

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

140 γρ. βούτυρο λιωμένο

100 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά

1 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι πιπέρι

1 κουταλάκι πάπρικα

 

Βάζεις λαδόκολλα σε μια ορθογώνια φόρμα 30×12 εκ. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180⁰C (170 βαθμούς με αέρα). Κόβεις σε μικρά κομμάτια τα αλλαντικά και την πιπεριά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα αβγά, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάς με το μίξερ απλά να ομογενοποιηθούν και προσθέτεις το τριμμένο τυρί, τα αλλαντικά και τις πιπεριές. Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και στη συνέχεια το αλεύρι σιγά-σιγά, έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Μπορεί στην αρχή το μείγμα να σου φανεί αρκετά σφιχτό, αλλά όσο το δουλεύεις με το μίξερ, σταδιακά θα ομογενοποιηθεί. Βάζεις τη ζύμη στη φόρμα και ψήνεις για 50-60 λεπτά. Στα 50’ ελέγχεις με μαχαίρι κι, αν βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμο –ωστόσο στους περισσότερους φούρνους χρειάζονται 60’. Αφήνεις το κέικ να κρυώσει καλά και μετά το ξεφορμάρεις!

 

Tip: Χρησιμοποίησε στο μείγμα αλλαντικά και τυριά της επιλογής σου.

 

Πηγή: Έτσι Απλά