Ο πολυτάλαντος Άρης Σερβετάλης ενσαρκώνει μια διαφορετική εκδοχή του Ριχάρδου Β’ του Σαίξπηρ, παρουσιάζοντας ένα κλασικό έργο σε μια κάθε άλλο παρά κλασική παράσταση!

Αυτή είναι και η 4η σκηνοθετική δουλειά της Έφης Μπίρμπα που παρουσιάζεται από το Rēs Ratio Network στο Θέατρο Ροές από τις 25/11 και από Τετάρτη έως Κυριακή μέχρι τις 29/1. Οι παραστάσεις της συγκεκριμένης ομάδας χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά, την εναρμονισμένη χορογραφία, την απαιτητική κινησιολογία και τα έντονα στοιχεία χοροθεάτρου και σωματικού θεάτρου. Επικεφαλής της παράστασης είναι ο Άρης Σερβετάλη στον ομώνυμο ρόλο, και μαζί του πρωταγωνιστούν ο Νίκος Καμόντος, ο Ερμής Μαλκότσης, η Ιωάννα Τουμπακάρη και ο Αχιλλέας Χαρίσκος.

Όπως επισημαίνουν οι συντελεστές της, «εμπνευσμένη από τις ανθρώπινες καταστάσεις, τα πάθη, την κατάρρευση της ηθικής τάξης και τον Μέγα Μηχανισμό της ιστορίας που αποδεικνύεται ισχυρότερος από τα πρόσωπα και την εξουσία, η παράσταση επικεντρώνεται στην τραγικότητα της απογύμνωσης του βασιλιά από την κατάσταση της βασιλείας και από κάθε αυταπάτη. Από την εκθρόνιση του προσώπου από τον τίτλο του και από το συνειδησιακό σεισμό που έπεται». Το έργο αφορά τα ανθρώπινα πάθη, την ανάγκη μας για εξουσία, και τα παιχνίδια που κρύβονται πίσω από αυτήν.

Δες εδώ το εντυπωσιακό τρέιλερ της παράστασης: