Ούνα φάτσα ούνα ράτσα’’ λένε για εμάς και για τους Ιταλούς, αλλά κάτι παρόμοιο ισχύει και για την άλλη χώρα του ευρωπαϊκού νότου, την Ισπανία, με την οποία μας συνδέει μια κοινή κουλτούρα! Εξάλλου, ειδικά η ισπανική λογοτεχνία έχει αποδείξει την σημαντικότητά της σε παγκόσμιο επίπεδο, με πολλούς ισπανούς συγγραφείς να είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στην Ελλάδα. Κάπως έτσι, το πρώτο Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου στην Αθήνα θα γίνει πραγματικότητα, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Έναστρον (Δεληγιάννη 21, Αθήνα).

Πρόκειται για το πρώτο φεστιβάλ θεάτρου που θα έχει τόσο μεγάλη έκταση σε διεθνές επίπεδο, αφού θα συμμετάσχουν 80 διακεκριμένοι Ισπανοί δραματουργοί της σύγχρονης σκηνής του ισπανικού θεάτρου, οι οποίοι έχουν παραχωρήσει νέα έργα τους ή αποσπάσματα έργων τους που θα παρουσιαστούν στο διήμερο. Μάλιστα, πέντε από αυτούς θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ (η Αντωνία Μπουένο Μινγκαλιόν, ο Ραούλ Ερνάντεθ Γκαρίδο, ο Αδόλφο Σιμόν, ο Λουής Φερνάντο ντε Χουλιάν και η Λάουρα Ρούμπιο Γκαλιετέρο) και θα πραγματοποιήσουν συζητήσεις και εργαστήρια με το κοινό!

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ υπογράφει ο Στυλιανός Ροδαρέλης, δραματολόγος, σκηνοθέτης και καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πελοποννησιακού Πανεπιστημίου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο Θέατρο Έναστρον.