Την αλήθεια μου θα την πω, πολύ ωραία τα ίσια μαλλιά - ίσως και πιο ωραία από κάθε μπούκλα (μπούκλες έχω και εγώ, μη φρικάρεις). Κι αυτό γιατί τα ολόισια μαλλιά κάνουν αυτομάτως κάθε outfit να δείχνει πιο formal, ενώ φαινόμαστε πιο περιποιημένες στο λεπτό, ακόμη κι αν έχουμε βγει άβαφες, με φόρμα και τη μάσκαρα να τρέχει (που λέει ο λόγος). Όπως και να χει, εσύ που έχεις το κουράγιο να ισιώνεις τα μαλλιά σου καθημερινά, με νιώθεις όσο δεν πάει σ' αυτά τα 9 πράγματα που ακολουθούν:

1. Αποφεύγεις σαν τρελή το λούσιμο. Γιατί λούσιμο σημαίνει μαλλιά προσεχώς φριζαρισμένα, που σημαίνει ότι θα πρέπει να τα ισιώνεις ξανά με τις ώρες, που σημαίνει ότι θα τα ταλαιπωρήσεις γι' ακόμη μια φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα, ότι θα πιαστούν τα χέρια σου και φυσικά θα αργήσεις στο ραντεβού μέχρι να τα περάσεις όλα 2-3 φορές. Με λίγα λόγια, πάει ντόμινο η κατάσταση μετά το λούσιμο.

Αποτέλεσμα εικόνας για straight hair gif

2. Δεν μπορείς να λείψεις ούτε για ένα τριήμερο χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία για το ίσιωμα. Κάθε φορά προετοιμάζεσαι κι εσύ λες και πας για πόλεμο ή για να κάνεις εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και μαζεύεις τα σύνεργα σου.

3. Νιώθεις το δεξί σου χέρι (ή και το αριστερό, αναλόγως πως σε βολεύει) να έχει γυμναστεί με το ίσιωμα. Γι' αυτό είσαι τόσο πιασμένη κάθε φορά που ισιώνεις και ισιώνεις και ισιώνεις τα μαλλιά σου. Ρίζα μέχρι άκρες, ρίζα μέχρι άκρες, ρίζα μέχρι άκρες κι αυτό επί μια ώρα, ναααα η γυμναστική μετά!

4. Έχεις συγκεκριμένη στρατηγική. Ξεκινάς από τα μπροστά και πηγαίνεις προς τα πίσω ή από τα κάτω και πηγαίνεις προς τα πάνω ή αφιερώνεις αρκετό χρόνο στις τούφες που πλαισιώνουν το πρόσωπο σου γιατί ξέρεις ότι είναι αυτές που θα προσέξει κάποιος πρώτα απ' όλα.

Αποτέλεσμα εικόνας για straight hair gif

5. Στα μισά σκέφτεσαι να τα παρατήσεις. Δεν το κάνεις όμως γιατί από τη μία μπορεί να βαριέσαι να συνεχίσεις, από την άλλη λυπάσαι για τον κόπο που έκανες ως τώρα. Δυναμώνεις λίγο τη μουσική, σφίγγεις τα δόντια και συνεχίζεις.

6. Προσπαθείς να κοιταχτείς στον καθρέφτη απ' άκρη σ' άκρη, αλλά στα πρώτα λεπτά το μόνο που καταφέρνεις είναι να γυρνάς με ένα καθρέφτη στο χέρι και με τον καθρέφτη του μπάνιου από πίσω σου (χωρίς να μπορείς να δείς τί-πο-τα). Μετά από λίγο, βρίσκεις τη σωστή γωνία, τσεκάρεις ατέλειες και πετάγεσαι να τις διορθώσεις.

7. Κάθε φορά που βλέπεις τις ταλαιπωρημένες άκρες σου, νιώθεις άπειρες τύψεις. Φυσικά, το ξεχνάς μέσα σ' ένα λεπτό (ή έστω προσπαθείς) και συνεχίζεις ακάθεκτη.

Αποτέλεσμα εικόνας για straight hair gif

8. Θα βρεθεί τουλάχιστον μια στιγμή που θα σε πιάσει πανικός - είτε γιατί σου φάνηκε ότι κάτι καιγόταν (μια και δυο φορές;), είτε γιατί έκανε κάποιο περίεργο θόρυβο το ισιωτικό σου, είτε γιατί τα μαλλιά σου έχουν ζεσταθεί τόσο πολύ που κάθε φορά που τα πιάνεις καίγονται τα χέρια σου (το ξέρεις ότι είναι κίνδυνος - θάνατος για την τρίχα σου αυτό ε;).

9. Θα αφήσεις το ίσιωμα 2-3 φορές για να τσεκάρεις κινητό/facebook/instagram - ναι, μ' αυτή τη σειρά. Ένα διάλειμμα το χρειάζεσαι πάντως, τι να λέμε τώρα.

xx