Το little black dress δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως το πιο πολύπλευρο κομμάτι της γυναικείας ντουλάπας - πράγμα που το κάνει στα μάτια μας τουλάχιστον μαγικό. Ακολουθώντας τα χνάρια του, πάμε λίγο πίσω στο χρόνο, γύρω στο 1926, κι ανακαλύπτουμε ότι δημιουργήθηκε από την Coco Chanel με ένα βασικό στόχο που φαίνεται ότι εκπληρώνεται non stop μέχρι και σήμερα: να  μεταμορφώνεται σε χιλιάδες ντυσίματα ανάλογα πάντα με τα αξεσουάρ που το πλαισιώνουν κάθε φορά. Κάπως έτσι, γίνεται το πιο elegant φόρεμα που μπορείς να επιλέξεις, καθώς και μια αρκετά safe επιλογή για σένα που έχεις είτε πιο κλασικό είτε πιο μοντέρνο στιλ. Αν έχεις βαρεθεί όλους τους τρόπους με τους οποίους το έχεις φορέσει ως τώρα, απλά ακολούθησε τις παρακάτω προτάσεις και θα μας θυμηθείς:

1. Φουλάρι/Πασμίνα/Poncho και ζώνη. Κάπως έτσι, το total black look "σπάει'' και με δυο αξεσουάρ που βρίσκεις σε κάθε ντουλάπα, δημιουργείς ένα ντύσιμο που θα σε ξελασπώσει σε μια πιο επίσημη συνάντηση που θέλεις να βάλεις το κάτι παραπάνω, χωρίς όμως να είναι too much.

2. Λαμπερά αξεσουάρ. Χρυσόσκονη. Στρασάκια. Γκλίτερ. Λάμψη. Όλα τα φώτα πάνω σου με λίγα λόγια. Ό,τι πρέπει για τη βραδινή έξοδο με τις φίλες σου που θέλετε όλες να λάμπετε, για να έχετε αυτοπεποίθηση και άνεση, να διασκεδάσετε, να χορέψετε, να το κάψετε βρε αδερφέ.

3. To layering θα σε σώσει. Γι' αυτό το κόκκινο δερμάτινο έχω έναν ενδοιασμό, αλλά αν μπορείς να το υποστηρίξεις, τότε προτείνω να μη διστάσεις. Εναλλακτικά, ακουλουθώντας το σύνολο έτσι όπως φαίνεται στη φωτογραφία, το μαύρο φόρεμα χάνεται κάπου ανάμεσα στις στρώσεις και αποτελεί απλά ένα κομμάτι - κλειδί, που υποβοηθάει κάθε ντύσιμο. Σαν να λέμε, δε χρειάζεται να είναι πάντα το επίκεντρο του look σου.

4. Ψηλές μπότες (μέχρι/πάνω από το γόνατο). Ε αυτό μάλιστα. Το συγκεκριμένο outfit θα μπορούσα να το φοράω όλη μέρα, καθώς είναι τόσο άνετο όσο και girly, δίνοντας σου την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσεις σε πολλές και διαφορετικές περιστάσεις. Tip: μπορείς να το δοκιμάσεις και χωρίς το φουλάρι, δε χάθηκε κι ο κόσμος.

5. Πάνω από το τζιν ή πάνω από κάποιο άλλο παντελόνι. Το καλύτερο στο άφησα για το τέλος. Okay, ίσως το να φορέσεις ένα φόρεμα με παντελόνι να μην είναι κάτι καινούριο, αλλά αν το φόρεμα φτάνει ως το γόνατο, αν το συνδυάσεις με πέδιλα έντονου χρώματος και εντυπωσιακά αξεσουάρ, ω ναι, αυτό θα είναι όντως κάτι ενδιαφέρον.

xx