Ανεξάρτητα από το χρώμα και το σχήμα τους, το μεγάλα μάτια θεωρούνται πιο εκφραστικά και είναι πιο πιθανό να "τραβήξουν" κάποιον και να καταλήξει να τα κοιτάει σαν χαζός όλο το βράδυ. Εξάλλου, κι εμάς μας τραβούν τα μεγάλα μάτια στους άντρες και δεν τα λέω εγώ αυτά, έχουν γίνει έρευνες κι έρευνες επί του θέματος.

Πως όμως θα κάνεις τα μάτια σου ακόμη πιο έντονα και εκφραστικά; Η λύση γι' αυτό βρίσκεται στο μακιγιάζ, οπότε, ακολουθώντας τα παρακάτω tips, θα πετύχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα:

1. Βάψε μόνο το πάνω βλέφαρο αλά smokey eye. Αυτή η γραμμή που θα δημιουργηθεί, δίνει την αίσθηση ότι το μάτι σου είναι πιο μεγάλο, ειδικά αν παίξεις με την απόχρωση που ταιριάζει καλύτερα στο στιλ και στο χρώμα των ματιών σου - λέω να αποφύγεις το μαύρο πάντως. Ο σκοπός είναι να βάψεις μόνο την εξωτερική γωνία του ματιού, ακριβώς πάνω από τις βλεφαρίδες σου και έπειτα με ένα ειδικό σφουγγαράκι να "σκουπίσεις" ελαφρά τη γραμμή για να δείχνει πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

2. Επικεντρώσου στις κεντρικές βλεφαρίδες. Όταν πρόκειται για τη μάσκαρα, πρέπει να εφαρμόσουμε ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αφού, λοιπόν, κάνεις ένα πέρασμα με τη μάσκαρα, μπορείς να επιμείνεις στις κεντρικές βλεφαρίδες, περνώντας τις περισσότερες από δυο στρώσεις. Κάτι τέτοιο ανοίγει το μάτι σου ΣΤΟ ΛΕΠΤΌ!

3. Μην ξεχνάς το κλασικό liner κόλπο. Ένα nude liner στο κάτω μέρος του ματιού και πιο συγκεκριμένα, στην εσωτερική πλευρά των βλεφαρίδων, είναι ό,τι πρέπει για να κάνεις τα μάτια σου ακόμη πιο εντυπωσιακά και να κρύψεις το κοκκίνισμα που προκαλείται από την κούραση και το ξενύχτι.

4. Βάλε highlighter στην εσωτερική γωνία του ματιού. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε: shimmering σκιά, pigment ή highlighter για να κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν πιο λαμπερά.

5. Τοποθέτησε σοφά το eyeliner. Προτείνω να επικεντρωθείς στο κεντρικό μερός στο κάτω βλέφαρο, έτσι ώστε να επιτύχεις πιο εύκολα το σκοπό "πως να κάνω τα μάτια μου πιο μεγάλα".

(Κάνε κλικ εδώ για να δεις το σχετικό tutorial!)

xx