Μήπως ήρθε η ώρα να καλλιεργήσεις ή να ανακαλύψεις την καλλιτεχνική πλευρά του εαυτού σου;

Το θέατρο Άλφα.Ιδέα ξεδιπλώνει την εκπαιδευτική του βεντάλια και δημιουργεί τρεις πλατφόρμες δημιουργικότητας για όλους εμάς! Τα σεμινάρια που θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες θα καλύπτουν όλο το φάσμα του σύγχρονου θεάτρου, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει σεμινάριο δημιουργικής γραφής για θεατρικό έργο, από τον βραβευμένο θεατρικό συγγραφέα Δημήτρη Ζουγκό. Η επιλογή θα γίνει από τα βιογραφικά και η αποστολή των βιογραφικών στο γίνεται στη διεύθυνση alfaideasem@gmail.com! Τα σεμινάρια που θα διεξαχθούν είναι τα εξής:

1.«Νήσος Ικαρία, μια θεατρική καταγραφή»

Πρακτικό σεμινάριο documentary theatre και σωματικού θεάτρου από τον Κώστα Γάκη και την ομάδα θεάτρου Ιδέα. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο από τις 10:00 έως τις 13:00.

2.«Μουσικό Θέατρο και βουβές δράσεις»

Δημιουργικό σεμινάριο μουσικού θεάτρου και  non verbal theatre από τον Κώστα Γάκη και την ομάδα θεάτρου Ιδέα, με στόχο την εξάσκηση μιας ομάδας ηθοποιών και τη δημιουργία μιας παράστασης στο μουσικό θέατρο ή το non verbal theatre. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή από τις 15:00 έως τις 18:00.

3.«Φαντασιτκές σκάλες για αληθινά ρόδα»

Σεμινάριο βασισμένο στο σύστημα Στανισλάβσκι όπως εξελίχθηκε απο τον Βαχτάνγκοφ, τον Λι Στράσμπεργκ και την Στέλλα Άντλερ από τον Κωνσταντίνο Μπιμπή και την ομάδα Ιδέα μαζί με την Άρτεμη Γρύμπλα.

4.«Στο μυαλό του συγγραφέα»

24 μαθήματα δίωρης διάρκειας χωρισμένα έκαστο σε τρία επίπεδα: γραφή - ανάγνωση - έρευνα Δημήτρης Ζουγκός (συγγραφέας, διδάκτωρ αντισυγγραφής)

 

*Όλα τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στο Θέατρο Άλφα-Ιδέα (Πατησίων 37), από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Το κόστος συμμετοχής για το καθένα ξεχωριστά, είναι 50 ευρώ ανά μήνα, ενώ για το σεμινάριο συγγραφής 22 ευρώ τον μήνα.

Τηλέφωνο θεάτρου: 210 523 8742