Πως θα ήταν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου εμπνευσμένο από τα Ηλύσια Πεδία; Ένα δωμάτιο - διάδρομος προσαρμοσμένο στις διαθέσεις του ταξιδιώτη; Ένας χώρος ύπνου μέσα σε ένα αιωρούμενο κουτί ονείρων;

Οι απαντήσεις θα δοθούν στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, καθώς από τις 18 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, ο εκθεσιακός χώρος του μουσείου θα μετατραπεί σε ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο με αφορμή την έκθεση Room 18!

Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ έχεις ως θέμα της τον σχεδιασμό ενός δωματίου αστικού Ελληνικού ξενοδοχείου. Έτσι, σε χώρο 500 τ.μ. θα παρουσιαστούν σε πραγματικές διαστάσεις (κλίμακα 1:1) τα τρία βραβευμένα δωμάτια, του ομώνυμου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού, όπως τα φαντάστηκαν και τα σχεδίασαν οι: Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος (1ο Βραβείο - Ελλάδα), João Prates Ruivo (2ο Βραβείο - Πορτογαλία) και Sara Navazo Saez De Arregui & Edorta Larizgoitia Andueza (3ο Βραβείο - Ισπανία).

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί μέσα στα δωμάτια και να βιώσει μια εμπειρία που αψηφά τα συμβατικά όρια, εστιάζοντας στην έννοια της διαμονής, ως μία ξεχωριστή δομή που γεννά νέα συναισθήματα και αντιλήψεις. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν, με τη μορφή πινακιδών Α1, και οι 262 συμμετοχές του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού Room18 για τις οποίες εργάστηκαν 582 δημιουργοί, από 17 χώρες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ (https://www.facebook.com/events/720038218155323/)