Τα είδη χορού είναι αμέτρητα, και όταν αυτά ανάγεται σε τέχνη, τότε ο χορός αποκτά άλλες διαστάσεις. Κάτι ανάλογο σε περιμένει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο αίθριου του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς 138! Η χωροκινητική τοποειδική (site specific) performance, επιχειρεί να ενεργοποιήσει λανθάνουσες χωρικές ιδιότητες του αιθρίου με την εμπλοκή πολλαπλών χωροποιητικών συστημάτων (κίνηση, φως, ήχος και ψηφιακά μέσα).

Πιο απλά, η χορογραφημένη κίνηση και η διάδραση με τον φυσικό χώρο, οδηγεί σταδιακά στην αποδόμηση της κοινής, συμβατικής αίσθησης που έχουν για τα υλικά/αισθητά πράγματα που μας περικλείουν! H performance πραγματοποιείται στα πλαίσια της έκθεσης [OUT]-TOPIAS: περφόρμανς και υπαίθριος/δημόσιος χώρος, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Μουσείου Μπενάκη και του deviant GaZe σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Prague Quadrennial of Performance Design & Space. Η διάρκειά της είναι 30 λεπτά και θα ξεκινήσει στις 21:00 ακριβώς. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και αν κλικάρεις εδώ (https://www.facebook.com/events/314132278968315/314223938959149/?notif_t=like&notif_id=1477290197922967) θα μάθεις και θα δεις περισσότερα!

Σκηνοθεσία: Γεωργία Αντζάμπου, Χρυσούλα Καραδήμα, Νίκος Κουρνιάτης

Χορογραφική μελέτη: Γεωργία Αντζάμπου

Χωρική μελέτη: Χρυσούλα Καραδήμα, Νίκος Κουρνιάτης

Sound editing, πρωτότυπη μουσική: Αποστόλης Αλυσανδράτος

PERFORMERS: Μαρία Βλαχοστεργίου, Μαριλένα Βλαχοσωτήρου, Μαρίνα Λιάτσου , Κωνσταντίνα Μέρμελα, Ηλέκτρα Μετσίνη, Νάντια Παλαιολόγου, Σταματία Παπαθανάση, Γεωργία Σαββοπούλου, Μαίρη Ταλιαμπέ