Η Ακριβή Σταματελοπούλου κρύβεται πίσω από τα εντυπωσιακά κοσμήματα της The Penguin. Η ίδια σχεδιάζει και επιμελείται τις χειροποίητες δημιουργίες της εταιρείες που απευθύνονται σε σύγχρονα κορίτσια που θέλουν να τολμήσουν στην εμφάνισή τους και να φοράνε πάνω τους κάτι που θα τις κάνει να ξεχωρίζουν όλη την ημέρα! Οι μίνιμαλ γραμμές και οι ιδιαίτερες κατασκευές, σίγουρα θα σε συναρπάσουν. Εμείς μιλήσαμε με την Ακριβή για την μόδα στην Ελλάδα και για την φιλοσοφία της The Penguin!

 

Υπάρχει μόδα στην Ελλάδα;

Βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον, ότι μέσα σε ένα αφιλόξενο οικονομικά περιβάλλον, ξεπηδούν συνεχώς νέοι και πολύ ταλαντούχοι σχεδιαστές. Πιστεύω πως δεν είναι τυχαία η στροφή τα τελευταία χρόνια στην προτίμηση του ελληνικού κοινού προς τους Έλληνες σχεδιαστές, μιας και αυτοί δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε ποιότητα, φαντασία και μεράκι, από σχεδιαστές του εξωτερικού. Στην εποχή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η αυξημένη ανταγωνιστικότητα και τα πολλαπλά εμπόδια στη επιχειρηματικότητα, θα βοηθήσουν να ξεχωρίσουν εν τέλει, όσοι αποδέχονται τα εμπόδια ως βήματα προς την κορυφή.

Εσύ πως αποφάσισες να ξεκινήσεις να σχεδιάζεις αξεσουάρ;

Από μικρή έβρισκα κάτι το ανακουφιστικό στο να μπορώ να κατασκευάσω κάτι που έχω στο μυαλό μου. Τα χειροποίητα κοσμήματα The Penguin γεννήθηκαν όταν το 2009 παραδόθηκα τελικά στην ανάγκη μου για δημιουργία και την επιθυμία μου να είμαι το αφεντικό του εαυτού μου. Τότε άνοιγα μία πόρτα για το άγνωστο, ακριβώς τη στιγμή που διαφαινόταν πως τα επόμενα χρόνια η χώρα μας θα έδινε λίγες ευκαιρίες σε αυτούς που θέλανε να ξεχωρίσουν. Πάντα όμως πίστευα πως μέσα από ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, αναδεικνύονται τελικά οι ικανότεροι.

Τι παρουσιάσατε πριν λίγες εβδομάδες στο Athens Xclusive Designers Week;

Παρουσιάσαμε αγαπημένα κομμάτια από τις συλλογές μας με ονόματα εμπνευσμένα από είδη γνωστών ή λιγότερο γνωστών πιγκουίνων, αλλά και μέρη όπου ζουν, τα οποία χαρακτηρίζει η προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά και η διατήρηση ταυτόχρονα του ακατέργαστου χαρακτήρα ενός χειροποίητου κοσμήματος. Μέσα σ’ αυτές και η τελευταία μας, Cement Queen, η οποία περιλαμβάνει contemporary κοσμήματα με το τελευταίο μας «κόλλημα», το τσιμέντο! Επιχρυσωμένος, επαργυρωμένος και επιπλατινωμένος ορείχαλκος, ημιπολύτιμοι λίθοι, ξύλο, σμάλτο και άλλα φυσικά υλικά, μίνιμαλ ύφος και χρήση γεωμετρικών μοτίβων, περιγράφουν γενικά με λίγες λέξεις τα χειροποίητα κοσμήματα The Penguin.

Σε ποια κορίτσια απευθύνονται τα σχέδιά σας;

Τα κοσμήματα The Penguin - Handmade Stories, απευθύνονται σε κορίτσια που δεν θα διστάσουν να γράψουν τη δική τους ιστορία, θέλοντας να ξεχωρίσουν κάθε ώρα της ημέρας. Είναι ευκολοφόρετα και συνάμα ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να φοριούνται παντού και πάντα.

Ποιο κομμάτι της συλλογής αρέσει περισσότερο και ποιο είναι το trend της σεζόν που μόλις ξεκίνησε;

Μία χρυσή κυλινδρική ράβδος, με σπιράλ μοτίβο στο σώμα της γεμισμένο με τσιμέντο, της νέας μας συλλογής Queen Cement, είναι αναμφίβολα το αγαπημένο μου κομμάτι τον τελευταίο καιρό! Από την άλλη, τα δαντελένια τοπ είναι το πιο hot trend αυτήν τη περίοδο. Προσθέτουν μια ρομαντική διάθεση και μπορούν να υποστηριχτούν στιλιστικά όλες τις ώρες.

Τι συμβουλές θα δίνατε στα κορίτσια του Y-olo για να είναι πάντα στιλάτες;

Φροντίστε να έχετε διακριτικό μακιγιάζ, να φοράτε ρούχα που κολακεύουν το σώμα σας και να μη φοβάστε να δοκιμάσετε το διαφορετικό. Ένα εντυπωσιακό κόσμημα μπορεί να απογειώσει και το πιο casual ντύσιμο. Και να θυμάστε, ένα χαμόγελο γεμάτο αυτοπεποίθηση, προσδίδει διαχρονικά ένα αξεπέραστο στυλ.

Δες περισσότερα σχέδια στο Τhepenguin.biz