Φρέσκα σχέδια, σύγχρονη ματιά και αξεσουάρ για κάθε ώρα made in Greece! Αυτό κάνει η εταιρεία Dot. Δημιουργώντας ιδιαίτερες τσάντες που μπορούν να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε σου εμφάνιση. Εμείς, με αφορμή την παρουσίαση της νέας συλλογής της εταιρείας στην Ελληνική Εβδομάδα Μόδας που έγινε πριν λίγες εβδομάδες στο Ζάππειο, μιλήσαμε με την Αγγελική Παναγιωτοπούλου που σχεδιάζει για την Dot.

Πως ξεκίνησες να σχεδιάζεις;

Ως κορίτσι κι εγώ, αγαπώ τα αξεσουάρ, που όμως είναι πρακτικά και αξιόπιστα. Οι σκισμένες φόδρες κι οι άπειρες περιττές τσέπες που προκαλούν χάος, μου ήταν πάντοτε πολύ απωθητικά. Κι έτσι πριν μερικά χρόνια αποφάσισα να κάνω κάτι γι αυτό.

Τι παρουσίασες στην εβδομάδα μόδας;

Στο AXDW παρουσίασα την τρέχουσα συλλογή μου, Avenue, με την προσθήκη δύο καινούργιων σχεδίων ως special editions, ειδικά για την περίσταση. Τα χρώματα είναι κυρίως βασικά (λευκό, μαύρο, μπλε, κόκκινο) αλλά και μεταλλικά που "σπάνε" την ενδυματολογική μαυρίλα του χειμώνα.

Μπορεί να υπάρξει μόδα στην Ελλάδα;

Μόδα μπορεί να υπάρξει παντού και σε όλα, και υπάρχει. Κάποια τα κατανοούμε, κάποια μας αρέσουν κι άλλα όχι. Αλλά αυτό είναι το ωραίο στο παιχνίδι της μόδας.

Σε ποια κορίτσια απευθύνονται τα σχέδιά σου;

Τα σχέδια της Dot. προσπαθώ να είναι μίνιμαλ, λιτά αλλά αναγνωρίσιμα και ιδιαίτερα. Τα κορίτσια που τα επιλέγουν, είναι συνήθως άνθρωποι που αγαπούν την άνεση διατηρώντας το chic στοιχείο τους.

Ποιο κομμάτι της συλλογής σου αρέσει περισσότερο;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα κάποιο, αλλά τα μεταλλικά μου κάνουν κάτι!

 

Ποιο είναι το πιο hot κομμάτι για την σεζόν που ξεκίνησε;

Hot κομμάτι για φέτος είναι το κόκκινο backpack!

Τι συμβουλές θα έδινες στα κορίτσια του Y-olo για να είναι πάντα στιλάτες;

Μάλλον είναι κλισέ σκέψη αλλά διαχρονική. Βάλε ό,τι νιώθεις, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Μην ακολουθείς την "μόδα", να έχεις στιλ.

Κάνε like στην σελίδα της Dot. στο Facebook για να μάθεις περισσότερα! (https://www.facebook.com/dot.tailormade/?fref=ts)