Οσο εσύ θα αρνείσαι πεισματικά να μάθεις μπασκετικούς και ποδοσφαιρικούς όρους (κι όσα λέμε για το οφ σάιτ, εγώ τ' ακούω βερεσέ), άλλο τόσο κι εκείνος θα ονομάζει ΟΛΑ τα καλλυντικά σου "μακιγιάζ". Μωρέ, είτε μιλάμε για concealer, είτε για κραγιόν, είτε για σκιά, όλα είναι μακιγιάζ, που κυρίως "τι το θέλεις και το φοράς και κάνεις και 10 ώρες να ετοιμαστείς;". Και μακάρι να σταματούσαν όλα μας τα προβλήματα εδώ. Έχουμε κι αυτά τα 7 τεχνικά θέματα, που κάνουν το θέμα μακιγιάζ και άντρες να περνάει μια πολύ ζόρικη φάση, γιατί καταλαβαίνει όταν κάτι δεν πάει καλά, όταν κάτι δε δένει αρμονικά, όταν:

1. Υπάρχει τεράστιο  χρωματικό χάσμα ανάμεσα στο λαιμό και στο πρόσωπό σου. Αυτό το πράγμα κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι ακατόρθωτο το να πετύχεις την τέλεια ομοιομορφία στο χρώμα, αρκεί να έχεις καλό φωτισμό *να θυμηθώ να πάρω λάμπα για το μπάνιο τώρα που το λέμε* και μεγάλο καθρέφτη φυσικά.

2. Οι πόροι σου είναι πέρα για πέρα ορατοί. Τύπου, πάει να σε φιλήσει και τους μετράει όλους έναν προς έναν. Εντάξει, άνθρωπος είσαι κι εσύ, τι να γίνει. Απλά, φρόντισε το μακιγιάζ σου - αν δεν καταφέρνει να καλύψει τους πόρους σου - τουλάχιστον να μην τους μεγενθύνει κιόλας.

Αποτέλεσμα εικόνας για foundation gif

3. Χρησιμοποιείς foundation ακατάλληλο για τον τύπο του δέρματος σου. Καλά, μην περιμένεις να το αντιλαμβάνεται έτσι ακριβώς όπως το συζητάμε εμείς μεταξύ μας, αλλά το μόνο που βλέπει εκείνος είναι ένα φουλ λιπαρό πρόσωπο (ξέρεις, με το makeup σου να γυαλίζει) ή ένα φουλ ξηρό δέρμα, που ξεφλουδίζει κιόλας σε διάφορα σημεία. Μια ομορφιά, δηλαδή.

4. Το concealer δεν έχει απλωθεί καλά ώστε να καλύψει τους κύκλους σου. Οπότε, το ένα λεπτό νομίζει ότι βλέπει κάτι περίεργο κάτω από τα μάτια σου και πάει να το σκουπίσει με το χέρι του (αχ και να ξερες ρε Θανάση) ή απλά σε κοιτάει επίμονα στη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου σου, προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό του ότι όλα είναι καλά. Αμ δε που είναι.

5. Έχουν μείνει στο πρόσωπο σου μερικά σημάδια από το πινέλο του ρουζ. Η' ακόμη χειρότερα, μερικές τρίχες έχουν ξεκολλήσει από το πινέλο κι έχουν διακοσμήσει όμορφα κι ωραία το πρόσωπο σου. Μιλάμε για σέξινες, όχι αστεία, έτσι;

Αποτέλεσμα εικόνας για foundation gif

6. To foundation έχει φτάσει μέχρι και το στεφάνι (=εκεί που ξεκινούν τα μαλλιά σου). Η' αλλιώς, το σημείο 0 όπου πρέπει ξεκάθαρα να σταματάει το μακιγιάζ και να παίρνουν σειρά τα προϊόντα styling. Όμως όοοοχι, εσύ βάλθηκες να τα ανακατέψεις όλα μαζί! Ε δεν κάνουμε δουλειά έτσι.

7. Τα απότοματα τελειώματα της σκιάς/του ρουζ/της πούδρας. Ξαφνικά, ο άλλος εκεί που σε κοιτάει και σκέφτεται πως θα είσαι όταν γίνεις μάνα των παιδιών του *aaawwww*, ξαφνικά, τσουυυπ, αρχίζει και βλέπει κάτι διχρωμίες, κάτι γραμμές που κόβονται απότομα και με λίγα λόγια, μάγουλα και μάτια χωρίζονται σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα.

xx