Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το περιοδικό Billboard ετοιμάζεται να απονείμει τα τιμητικά βραβεία της χρονιάς για τους ανθρώπους που ξεχώρισαν την χρονιά αυτή! Μια από τις πιο ισχυρές και σημαντικές κατηγορίες της απονομής, είναι αυτή της Γυναίκας της Χρονιάς. Πέρυσι κέρδισε το βραβείο η Lady Gaga, κυρίως λόγω της φιλανθρωπικής της δράσης αλλά και της συμμετοχής της στο American Horror Story όπου την είδαμε για πρώτη φορά ως ηθοποιό. Αλλά επειδή λένε ότι ναι μεν ο νέος είναι ωραίος αλλά… η γριά η κότα έχει το ζουμί, φέτος Γυναίκα της Χρονιάς θα είναι η Madonna!

Η πρόεδρος του ομίλου Hollywood Reporter-Billboard Media Group, δήλωσε σχετικά με την βασίλισσα της ποπ και την επιλογή αυτή: «Η Madonna ανήκει στους λίγους εκείνους σούπερ καλλιτέχνες των οποίων η επιρροή και η καριέρα υπερβαίνουν την μουσική. Με το δημιουργικό της όραμα, τις συνεχείς καινοτομίες και την αφοσίωσή της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, αποτελεί έμπνευση για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, κι όλα αυτά ενώ έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ που υπάρχει εκεί έξω. Συν τοις άλλοις είναι και σπουδαία φεμινίστρια, μια μοναδική στο είδος της καλλιτέχνις που έχει χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να αλλάξει τη συζήτηση γύρω από τις γυναίκες, την σεξουαλικότητα και το δικαίωμα στην ισότητα».

Η Madonna, που μέχρι σήμερα έχει σπάσει 13 ρεκόρ Guinness και έχει κερδίσει 311 βραβεία από όλο τον κόσμο (ανάμεσά τους 7 Grammy και ένα Oscar) έχοντας συνολικά 648 υποψηφιότητες σε παγκόσμιους θεσμούς στην πολυετή καριέρα της, θεωρείται μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες που πέρασαν ποτέ από τον πλανήτη αλλά και η τραγουδίστρια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον πλανήτη. Πέρα απ’ την ακτιβιστική και φιλανθρωπική της δράση, ρόλο στην επιλογή του Billboard έπαιξε και το ότι η περιοδεία της Rebel Heart Tour που ολοκληρώθηκε φέτος. Το συγκεκριμένο tour ήταν απ’ τις πιο πετυχημένες περιοδείες της χρονιάς και την έκαναν Νο1 σόλο καλλιτέχνη στον κόσμο με τις μεγαλύτερες συναυλιακές εισπράξεις όλων των εποχών.