Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα έζησαν το απόλυτο ρομάντζο στα στενά δρομάκια της Βερόνας! Η μοναδική ιστορία αγάπης, ένα από τα παγκόσμια κλασικά θεατρικά αριστουργήματα που υπογράφει ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, έχει παρουσιαστεί πολλές φορές επί σκηνής σε διάφορες εκδοχές. Η διάσταση όμως που δίνει φέτος ο Δημήτρης Λιγνάδης στο έργο, σίγουρα θα σε συναρπάσει!

Ο πολυσχιδής ηθοποιός και σκηνοθέτης, επιχείρησε κάτι παράτολμο που δεν έχει ξαναγίνει: τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στη διανομή του, τους ερμηνεύουν δύο έφηβοι, οι οποίοι βρίσκονται σχεδόν στην ίδια ηλικία με τους πραγματικούς ήρωες του έργου. Έτσι, τον Ρωμαίο υποδύεται ο 16χρονος Γιάννης Τσουμαράκης και την Ιουλιέτα η 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου. Με αυτόν τον τρόπο μας μεταφέρει μέσα από τα μάτια των νέων παιδιών (ερασιτεχνών ηθοποιών), την ωραιότερη ιστορία αγάπης που έχει γραφτεί ποτέ και να μας αποκαλύψει την αντιπαραβολή των δύο κόσμων: της αγνότητας, της δύναμης και του εφηβικού έρωτα από τη μία, με τον φαρισαϊκό καθωσπρεπισμό, τον υποκριτικό ρεαλισμό και τον φθόνο των ενηλίκων από την άλλη!

Η παράσταση λοιπόν σε αφορά άμεσα, καθώς μιλάει για τον απόλυτο έρωτα και την ηλικία της αθωότητας και του αληθινού συναισθήματος! Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν ο Στάθης Ψάλτης (ως παραμάνα), ο Δημήτρης Πιατάς (ως Λαυρέντιος) και η Ελισάβετ Μουτάφη (ως μητέρα της Ιουλιέτας). Μαζί τους θα δεις τους Βασίλη Μηλιώνη, Πάνo Παπαδόπουλο, Ρένο Ρώτα, Νικόλα Στραβοπόδη, Θάνο Τοκάκη, Γιωργή Τσουρή και τον Δημήτρη Λιγνάδη, μαζί με τον 20μελή θίασο.

Η μετάφραση είναι του Διονύση Καψάλη, τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης, τη μουσική ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και την κίνηση η Πωλίν Ούγκε. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Θέατρο Πάνθεον.