Αυτή η ατυχία έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες, παιδιά. Ξυπνάς ξαφνικά με ένα περίεργο αίσθημα τύπου "κοίτα να δεις, χόρτασα ύπνο τελικά" και μετά συνειδητοποιείς ότι φυσικά και νιώθεις πιο ξεκούραστη, αφού έχεις καθυστερήσει 2-3 ώρες να ξυπνήσεις, που σημαίνει ότι όλο το πρόγραμμα σου έχει πάει πίσω ήδη. Και νααα οι απουσίες από τα εργαστήρια! Ποια είναι τα 8 φρικτά στάδια που περνάς όταν σε παίρνει ο ύπνος; Θα σου πω αμέσως.

1. Αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά και δε χτύπησε ποτέ το ξυπνητήρι σου. Μπορεί να χάνεις πολύτιμο χρόνο, αλλά είναι δυνατόν να μην προσπαθήσεις να δώσεις λύση στο μυστήριο; Το κινητό σου ήταν φορτισμένο, το είχες ρυθμίσει να χτυπήσει όσο πιο δυνατά γίνεται, το είχες βάλει μακριά από το κρεβάτι για να αναγκαστείς να σηκωθείς από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο και η ώρα ήταν μια χαρά προγραμματισμένη για να χτυπήσει στις 7... το βράδυ.

Αποτέλεσμα εικόνας για late for class gif

2. Κάπου εκεί αρχίζεις και τα παίρνεις στ' αλήθεια με τον εαυτό σου. Απορείς πως έκανες τέτοια κοτσάνα, θυμώνεις με την αφηρημάδα σου και χάνεις ακόμη περισσότερο από τον πολύτιμο σου χρόνο. Πού να βρεις όρεξη να ετοιμαστείς τώρα;

3. Ο πραγματικός πανικός ξεκινάει όταν κοιτάς ξανά το κινητό σου για να δεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι ώρα είναι. Κάπου εκεί καταλαβαίνεις πόση ώρα (ή πόσες ώρες) έχεις αργήσει και συνειδητοποιείς ότι έχεις χάσει ήδη το πρώτο μάθημα και - αν συνεχίσεις έτσι - ίσως και το επόμενο.

4. Το σύμπαν συνομωτεί για να αργήσεις ακόμη περισσότερο. Με μαθηματική ακρίβεια ό,τι ατυχία είναι να συμβεί, θα συμβεί εκείνη την ημέρα που απλά δε σε παίρνει να αργήσεις άλλο. Σε όποιον τύπο ανθρώπου και να ανήκεις, είτε σ' αυτόν που βλέπει ότι έχει αργήσει και κυριολεκτικά σκοτώνεται για να ετοιμαστεί είτε σ' αυτόν που βλέπει πως άργησε οπότε πάει με το πάσο του (μιας και το κακό έχει γίνει), θα σου τύχει σίγουρα κι από μια αναποδιά. Σίγουρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για late for class gif

5. Κι εννοείται πως θα χάσεις το λεωφορείο. Δεν πιστεύω να ήλπιζες ότι θα συμβεί το αντίθετο. Μη σου πω ότι μπορεί να έχουν απεργία τα μέσα ή να βρέχει και να έχει κίνηση ή να αρχίσουν καμηλοπαρδάλεις να τρέχουν ανέμελες στους δρόμους. Σε μια μέρα που το ξυπνητήρι δε χτύπησε, ΟΛΑ μπορούν να συμβούν.

6. Δε θα προλάβεις να πάρεις πρωινό. Αλλά και να προλάβεις να τσιμπήσεις λίγο, σίγουρα δε θα το ευχαριστηθείς και θα αρχίσεις μετά από λίγο να πεινάς πάλι. Λεφτά, ξέχασες να πάρεις. Τοστ, ξέχασες να φτιάξεις. Ω ναι, θα πέσεις στην ανάγκη της κολλητής σου για λίγη τυρόπιτα ή ένα κομματάκι σάντουιτς.

7. Θα αρχίσεις να τρέχεις σαν τρελή. Φτάνεις στο μάθημα ιδρωμένη, με τα μαλλιά σου μπερδεμένα, την ανάσα σου σχεδόν να έχει κοπεί, λαχανιασμένη και σχεδόν τρομακτική έτσι όπως έχουν φουντώσει τα μάγουλα σου. Εντάξει, ούτε Παρασκευή και 13 να ήταν!

Αποτέλεσμα εικόνας για late for class gif

8. Το άγχος σου δεν κρύβεται όταν προσπαθείς να μπαλώσεις την αργοπορία σου. Οι συμφοιτητές σου δεν πιστεύουν λέξη απ' όσα λες, ούτε φυσικά και η καθηγήτρια. Ευτυχώς που στη σχολή τα πράγματα δεν είναι τόσο αυστηρά όπως στο σχολείο!

xx