Δεν μπορεί να μην έχεις ακούσει από τους μεγαλύτερούς σου για την θρυλική δεκαετία του ’80!

Τα 80s είναι πλέον vintage και θεωρούνται από πολλούς μια δεκαετία που άλλαξε για τα καλά τα δεδομένα της σύγχρονης κουλτούρας, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση, τη μουσική, τη μόδα και τη rebel life που έγινε τάση εκείνα τα χρόνια. Ακόμη λοιπόν κι αν στα 80s δεν ήσουν καν ‘’ιδέα’’ στο μυαλό των γονιών σου, έχει ενδιαφέρον να ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο με την ‘’χρονομηχανή’’ της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Έχεις την περιέργεια να δεις πώς ήταν η Αθήνα και η Ελλάδα την ξεχωριστή αυτή δεκαετία; Η ομάδα GR80s θα προσπαθήσει να την αναβιώσει για χάρη όλων των νέων της πόλης που θέλουν να ανακαλύψουν τι συνέβη μερικά χρόνια πριν πατήσουν το πόδι τους στη γη! Η δράση θα πραγματοποιηθεί με μια γιγαντιαία έκθεση στην Τεχνόπολη, η οποία θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2017. Οι μουσικές από βινύλια και κασέτες, οι βάτες και τα φουτουριστικά μεταλιζέ ρούχα, οι καλτ ταινίες και η disco μουσική, το ιστορικό Ευρωμπάσκετ αλλά και όλα τα πολιτικά σκάνδαλα και τα κοινωνικά γεγονότα της εποχής, θα παρουσιαστούν μπροστά σου μέσα από installations, φωτογραφίες, βίντεο, έργα τέχνης και αντικείμενα προσωπικών συλλογών.

Μάλιστα, αν έχεις ανακαλύψει στα παλιά μπαούλα των δικών σου κάτι που σου κινεί το ενδιαφέρον και ανήκει στην δεκαετία αυτή, μπορείς να γίνεις ‘’κομμάτι’’ της έκθεσης, δανείζοντάς το στους διοργανωτές για να εκτεθεί. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο  www.gr80s.gr και μέχρι τότε, άκου ένα κλασικό κομμάτι του ογδόντα από τον βασιλιά της pop, για να μπεις στο κλίμα…