Η Jennifer Le Nechet κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου bartender στον κόσμο στο αποκορύφωμα του διεθνούς διαγωνισμού cocktail WORLD CLASS Bartender of the Year 2016 στο Μαϊάμι.
Η bartender από τη Γαλλία, που μπορεί να τη βρει κανείς επί το έργω πίσω από τη μπάρα του Café Moderne στο Παρίσι, εντυπωσίασε τους κριτές του διαγωνισμού, δημιουργώντας μια σειρά από μοναδικά και θεαματικά ποτά στο ειδικά δημιουργημένο για το διαγωνισμό Steampunk pop-up bar της.
Περίπου 10.000 bartenders από όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος στο φετινό διαγωνισμό, με 56 να επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στους τελικούς του Μαϊάμι. Μόνο έξι κατάφεραν να περάσουν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού, όπου θα έπρεπε να συλλάβουν την ιδέα και να δημιουργήσουν το δικό τους pop-up bar μέσα σε μόνο 24 ώρες.
Κάθε δοκιμασία επέδειξε και από μία ξεχωριστή ικανότητα από το οπλοστάσιο των bartender: τεχνική, προσωπικότητα, γνώση των spirits και το πόσο καλά λειτουργούν υπό πίεση.
Επιλέγοντας κορυφαία brands από το portfolio της Diageo Reserve, όπως η Ketel One Vodka, η βότκα Cîroc, η τεκίλα Don Julio, το Tanqueray No TEN, το Bulleit, το ρούμι Zacapa και το Johnnie Walker Blue Label Scotch Whisky, οι bartenders δημιούργησαν κλασικά cocktail αλλά και εμπνεύστηκαν δικές τους συνταγές. Αντιμετώπισαν επίσης και το ρολόι με στόχο να δημιουργήσουν μέχρι και δεκατέσσερα άψογα cocktail σε χρόνο 10 λεπτών.
Η Jennifer Le Nechet, η πρώτη γυναίκα bartender που κερδίζει τον τίτλο, δήλωσε, «Έχω μείνει έκπληκτη – είναι τόσο μεγάλη τιμή το να κερδίζεις τον τίτλο του Καλύτερου Bartender στον Κόσμο – ειδικά όταν συναγωνίζεσαι με τόσο ταλαντούχους bartender από όλον τον κόσμο. Αυτή η εβδομάδα με ενέπνευσε ώστε να συνεχίσω να εξερευνώ τα όρια των γεύσεων, καθώς και τρόπους με τους οποίους τα cocktail μπορούν να αγκαλιάσουν όλες τις αισθήσεις. Ανυπομονώ για τις εμπειρίες που μου επιφυλάσσει το μέλλον!»
Η Le Nechet είναι έτοιμη για μια χρονιά γεμάτη περιπέτεια – θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ως Brand Ambassador της Diageo Reserve, ασκώντας χρέη κριτή σε διαγωνισμούς και δημιουργώντας μοναδικά ποτά σε εξωτικούς προορισμούς.