Σκέψου: πόσα ρούχα έχεις στη ντουλάπα σου; Και πόσα είναι αυτά που πραγματικά φοράς; Πολύ λιγότερα, έτσι δεν είναι; Εάν θέλεις να σταματήσεις να ξοδεύεις τα χρήματά σου σε ρούχα που απλά πιάνουν χώρο στη ντουλάπα σου, θα πρέπει να αρχίσεις να επιλέγεις πολύ προσεκτικά αυτά που αγοράζεις. Σε ό,τι αφορά τα φορέματα, αυτά που δεν θα μετανιώσεις ποτέ που απέκτησες είναι αυτά τα πέντε:

Το κομψό φόρεμα που φωνάζει «είμαι το αφεντικό»

Σε εφαρμοστή γραμμή -αλλά όχι ελαστικό- και με μήκος ακριβώς ως το γόνατο, αυτό το φόρεμα θα το φορέσεις παντού, γιατί σε κάνει να δείχνεις ότι ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις -και κατά συνέπεια τι φοράς. Μπορείς να προτιμήσεις μια κλασική απόχρωση (δηλαδή μαύρο ή μπλε σκούρο) ή ένα πιο παιχνιδιάρικο χρώμα, αρκεί να προσέξεις ιδιαίτερα την εφαρμογή του που πρέπει να είναι άψογη. Εάν δεν βρίσκεις στα μαγαζιά που να είναι ραμμένο ειδικά για το κορμί σου, πάρε ένα λίγο πιο μακρύ ή πιο φαρδύ και ζήτησε από μια μοδίστρα να το φέρει στα μέτρα σου.

Το βραδινό φόρεμα που σε κάνει να νιώθεις θεά

Ξέρεις εκείνο που επιλέγεις κάθε φορά που θέλεις να φτάσεις στο πάρτι και να γυρίσουν όλοι να σε κοιτάξουν και οι φίλες σου να σου πουν πόσο αδυνάτισες και πόσο ομόρφυνες! Έχει το μειονέκτημα ότι επειδή είναι τόσο εντυπωσιακό δεν μπορείς να το φοράς και πολύ συχνά γιατί όλοι θα θυμούνται ότι το έχουν ξαναδεί -ακόμα κι έτσι όμως είναι βέβαιο ότι θα βγάλει τα λεφτά του. Εξάλλου, μπορείς να το βάζεις όταν πρόκειται να βγεις με διαφορετικές παρέες.

Το μικρό μαύρο φόρεμα που μπορείς να φορέσεις με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους

Δεν σου λέμε κάτι καινούριο, αλλά το LBD δεν πρέπει να λείπει από καμία γυναικεία ντουλάπα. Δες το σαν επένδυση, γιατί θα το φορέσεις τόσο πολύ και με τόσους διαφορετικούς τρόπους που κάθε φορά θα δείχνει σαν καινούριο. Χρησιμοποίησέ το σαν έναν ουδέτερο καμβά για να αναδείξεις τα αξεσουάρ σου ή φόρεσέ το χωρίς κανένα απολύτως στολίδι για ένα εντελώς διαφορετικό μίνιμαλ στυλ.

Το casual φόρεμα που θα βάλεις με τα αθλητικά σου παπούτσια

Δεν έχεις το χρόνο ή τη διάθεση να ψάξεις τι να φορέσεις. Βγάζεις αυτό το φόρεμα από τη ντουλάπα και το συνδυάζεις με τα αγαπημένα σου ολόλευκα sneakers. Είσαι έτοιμη!

Το μάξι ανάλαφρο φόρεμα

Το καλό με αυτό το φόρεμα -και εφόσον το επιλέξεις σε μια ουδέτερη απόχρωση και από ένα καλής ποιότητας ύφασμα- είναι ότι μπορείς να το φορέσεις τόσο σε χαλαρές εμφανίσεις όσο και σε επίσημες. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αντικαταστάσεις τα φλατ πέδιλα ή τις μπαλαρίνες με ένα ζευγάρι γόβες και να προσθέσεις μερικά εντυπωσιακά κοσμήματα και είσαι έτοιμη για να φύγεις από το γραφείο και να πας σε μια βραδινή έξοδο.