Δεν το βαρέθηκες το καλοκαίρι; Από εκεί που περνούσες όλη την ημέρα με ένα μαγιώ κι ένα φόρεμα από πάνω, τώρα ήρθε αυτή η ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΗ εποχή του χρόνου που προετοιμάζεις την ντουλάπα σου για το layering που θα ακολουθήσει, επιλέγεις τα αξεσουάρ και τα παπούτσια που θα γίνουν ένα με την εμφάνιση σου, ενώ δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το mix & match των χρωμάτων και των υφασμάτων που αυτή τη σεζόν είναι στα φόρτε του. Ποια είναι όμως τα 5 κομμάτια που σίγουρα χρειάζεσαι;

1. Κλασικά μαύρα χαμηλά μποτάκια. Πέρα από το γεγονός ότι θα σε βολέψουν στο περπάτημα (τι εννοείς προτιμάς τακούνια;), θα ταιριάξουν με όλα τα ρούχα της ντουλάπας σου. Μπορείς να τα φορέσεις με μαύρο κολάν, skinny jeans, μίνι φούστα ή το μικρό μαύρο φόρεμα σου. Μην το ψάχνεις, τα μαύρα μποτάκια μπορούν να γίνουν το καθημερινό σου παπούτσι -  ω ναι, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα πάρουν τη θέση των sneakers.

2. Παλτό/ Καπαρντίνα. Θα σου χρειαστεί όταν το μπουφάν σου θα είναι κάπως "λίγο" για την περίσταση. Ποια περίσταση; Ας πούμε, μια συνέντευξη για δουλειά ή μια εκδήλωση που πρέπει να πας με τη δουλειά/τους γονείς/την κολλητή σου. Ένα ασφαλές χρώμα είναι χωρίς αμφιβολία το μαύρο, αλλά αν θες να πάρεις ένα statement κομμάτι που θα σε κάνει σίγουρα να ξεχωρίζεις, μπορείς να επιλέξεις ένα παστέλ ή ένα πολύ έντονο χρώμα, βλέπε κυπαρισσί.

3. Καρό πουκάμισο. Αυτό το κομμάτι είναι από τα πιο αγαπημένα μου, κυρίως γιατί μου λύνει τα χέρια στις δύσκολες στιγμές που η ντουλάπα φαίνεται ταυτόχρονα τόσο γεμάτη και τόσο άδεια (με καταλαβαίνεις, φαντάζομαι). Από τον τρόπο που θα το συνδυάσεις μπορεί άνετα να σε βγάλει ασπροπρόσωπη είτε στο γραφείο και στις εξωτερικές δουλειές, είτε στη βόλτα και στην έξοδο για ποτό. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα ρούχο με το οποίο μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου και να σε συνοδεύσει μέχρι (αργά) το βράδυ. Και το καλύτερο παραλίγο να το ξεχάσω, δεν τσαλακώνεται εύκολα - οπότε, μπορείς να το βάλεις και στη μέση σου.

4. Off-the-shoulder μπλούζα. Για όλες εμάς που δεν το έχουμε με το βραδινό ρούχο και προτιμάμε την άνεση, μια off-the-shoulder μπλούζα είναι το κομμάτι εκείνο που θα δώσει στο ντύσιμο σου το κάτι παραπάνω που επιβάλλει η βραδινή εμφάνιση και θα ανεβάσει αρκετά την αυτοπεποίθηση σου. Εξάλλου, όπως έχουμε ξαναπεί, ο λαιμός (και η γύρω περιοχή) αποτελεί ένα από τα πιο σέξι σημεία στο γυναικείο σώμα, ειδικά αν κινηθείς και κάπως μινιμαλιστικά όσον αφορά στα αξεσουάρ.

5. Μποτάκι, oxford παπούτσι ή τσάντα σε animal print. Κάπως έτσι, αυτό το μουντό πρωινό της Δευτέρας ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή της εβδομάδας που δεν ξέρεις τι να βάλεις (σε όλες μας συμβαίνει, έννοια σου) μπορείς απλά να συνδυάσεις ένα statement κομμάτι σε animal print με ένα μονόχρωμο ντύσιμο. Ποτέ δε θα βρεθεί εκτός εποχής ο συγκεκριμένος συνδυασμός και μην αγχώνεσαι με τα animal print κομμάτια, πρόκειται για τρομερά key pieces που μπορούν να σε ξελασπώνουν σε όλες αυτές τις δεν-έχω-τίποτα-να-βάλω στιγμές.

xx