Κάθε χρονιά υπάρχει ένα χρώμα (ή έστω, μερικά παραπάνω) που είναι τα επικρατέστερα για το ντύσιμο, το design ακόμη και για το μακιγιάζ. Την προηγούμενη χρονιά, την καρδιά μας έκλεψε το αγαπημένο βουργουνδί, που ταίριαξε ιδανικά σε κραγιόν, φορέματα, τσάντες, παπούτσια, με λίγα λόγια... παντού.

Φέτος, τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν σύμφωνα με το Ινστιτούτο Pantone, μπορεί να μην είναι τόσο ευκολοφόρετα, αλλά σίγουρα θα γίνουν. Ποιο θα είναι το βασικό χρώμα του 2017; To κέιλ, δηλαδή, το πράσινο του λαχάνου - απλά δε θέλω να απογοητεύεσαι! Με ποιο χρώμα μπορεί να συνδυαστεί; *ήχος από ντραμς* Με το καφέ του φουντουκιού!

Κι ενώ προσπαθώ - μάταια όμως - να σκεφτώ τι ρούχα έχω  (βασικά, δεν έχω!) που να κινούνται σ' αυτούς τους χρωματικούς τόνους, προτείνω να ρίξουμε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα με τα 10 επικρατέστερα χρώματα για τη χρονιά που μας έρχεται!

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα χρώματα θα μας προσφέρουν ζωντάνια και πνευματική ηρεμία. Η έμπευση για τις παραπάνω αποχρώσεις προέρχεται από δυο διαφορετικούς παράγοντες, ο πρώτος σχετίζεται με τη μόδα και τις ανάγκες της. Ο δεύτερος προκύπτει από την ανάγκη για διαφοροποίηση και εναλλαγή στα χρώματα που κυριαρχούν. Κάπως έτσι, το 2017 επιλέχθηκαν μερικά χρώματα που δεν είναι τόσο συνηθισμένα στα ρούχα/μακιγάζ/αξεσουάρ έτσι ώστε να υπάρχει ποικιλία κι ενδιαφέρον στο ντύσιμο κάθε χρονιάς.

xx