Τα μαλλιά μας αποτελούν το Α και το Ω της εμφάνισης μας. Γι' αυτό άλλωστε και περνάμε τόσο χρόνο να τα φροντίζουμε και να συζητάμε γι' αυτά ("πως λες να τα κόψω τελικά;"), ξοδεύοντας παράλληλα μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους προσφέρουμε όλα τα προϊόντα που θεωρούμε ότι χρειάζονται - τις θεραπείες κερατίνης στο κομμωτήριο, τις μάσκες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μαλακτικές κρέμες, λάδια και πάει λέγοντας. Τι να τα κάνεις όμως όλα αυτά, αν κάνεις τα παρακάτω λάθη, αναιρώντας κάθε καλό που τους προσφέρεις;

1. Δεν τα λούζεις τόσο συχνά όσο πρέπει. Δεν είπαμε να τα λούζεις και κάθε μέρα, αλλά από την άλλη κι εσύ, μην αφήνεις τη λιπαρότητα να τα καταστρέφει. Νεκρά κύτταρα και βρωμιές που συγκεντρώνονται στο κρανίο σου, δε θα έπρεπε να παραμένουν εκεί, επιβαρύνοντας την τρίχα σου.

Αποτέλεσμα εικόνας για gif hair

2. Η' τα λούζεις πιο συχνά από αυτό που χρειάζεται. Ένα μέτρο να εφαρμόσεις, αυτό χρειάζονται τα μαλλιά σου για να πάρουν τα πάνω τους. Να μην ξεχνάς να τα λούζεις (!), αλλά και ούτε να τα λούζεις κάθε μέρα - κάτι στη μέση θέλουμε. Και ξέρεις τι συμβαίνει όταν λούζεσαι συχνά; Τα μαλλιά σου στερούνται κάποια από τα βασικά έλαια, τα οποία παράγουν ξανά και ξανά - ναααα τα λιπαρά μαλλιά μετά. Σ' αυτό παίζει ρόλο και το που ζεις, αν μένεις στην πόλη που έχει φουλ ρίπανση, τότε ναι, να τα λούζεις μέρα πάρα μέρα. Διαφορετικά, αν ζεις σε περιοχή με καθαρό αέρα, τότε κάθε 3-4 ημέρες είναι okay.

3. Δε βάζεις σωστά το μαλλακτικό στο τέλος του λουσίματος. Μη βάζεις παραπάνω ποσότητα απ' αυτή που χρειάζεται - θεωρείς ότι αν βάλεις άφθονο προϊόν, τότε θα βοηθήσεις ακόμη περισσότερο την τρίχα σου; Ε πόσο λάθος έκανες!

4. Λούζεσαι με πολύ ζεστό νερό. Μου φαίνεται ότι χρειάζεται να εφαρμόσεις ένα μέτρο σε κάθε παράγοντα του λουσίματός σου τελικά. Όταν το κρανίο σου έρχεται σε επαφή με πολύ ζεστό νερό είναι αρκετά πιθανό ότι θα αρχίσει να παράγει λιπαρότητα με μεγαλύτερη ταχύτητα από την προβλεπόμενη.

Αποτέλεσμα εικόνας για gif hair

5. Χρησιμοποείς αρκετά προϊόντα styling. Κάτι που βαραίνει πολύ τα μαλλιά σου, κάνοντας τα τελικά να δείχνουν θαμπά ή πολύ λιπαρά. Αυτή η περίπτωση μου θυμίζει το "πήγες για μαλλί και βγήκες κουρεμένη", γιατί ενώ χρησιμοποιείς αρκετά προϊόντα για καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό λειτουργεί εις βάρος σου.

6. Ισιώνεις τα μαλλιά σου καθημερινά. Αυτό κι αν τα επιβαρύνει - οι άκρες σου σπάνε όσο ποτέ ξανά, τα μαλλιά σου φαίνονται θαμπά και ξηρά, αναγκαστικά σταματούν να μακραίνουν όσο παλιότερα και το χρώμα σου ξεθωριάζει σε άλλα σημεία πιο πολύ και σε άλλα λιγότερο. Χαμός με λίγα λόγια!

7. Οι βούρτσες και οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιείς δεν έχουν καθαριστεί (για αιώνες). Ξέρεις πόση σκόνη και βρωμιά μεταφέρεις στα μαλλιά σου άθελα σου; Κανονικά όλα αυτά τα εργαλεία θα έπρεπε να καθαρίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να λειτουργούν και καλύτερα.

Αποτέλεσμα εικόνας για gif hair

8. Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου πολύ συχνά. Ό,τι ίσχυε για το λούσιμο, ισχύει και στην περίπτωση του βουρτσίσματος. Αν τα χτενίζεις/βουρτσίζεις συνέχεια, τότε η τρίχα σπάει πολύ πιο εύκολα και κάτι τέτοιο, αλήθεια, δεν το θέλουμε.

9. Χρησιμοποιείς πολύ συχνά το dry shampoo. Αυτή η λύση είναι για εκείνη την ημέρα που δεν προλαβαίνεις με τίποτα να λουστείς, όχι για κάθε μέρα που μπορεί απλά να βαριέσαι τη διαδικασία. Το dry shampoo δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κανονικό λούσιμο - άδικα χάρηκες!

xx