Σαν να το κάνω εικόνα: πιτζάμες, το ρολόι να δείχνει 12 παρά, το στομάχι σου ακόμη γεμάτο από το βραδινό, αλλά το μυαλό κολλημένο στο ψυγείo ... σ' εκείνη την πάστα που καθόταν αμέριμνη και ταυτόχρονα ήταν σαν να φώναζε "έλα να με φας, τι κάθεσαι; Έλα!". Θα το σκεφτείς μια, θα τη διώξεις τη σκέψη. Θα το ξανασκεφτείς, θα κάνεις κάτι άλλο και θα σου περάσει. Θα επανέλθει όμως κι αυτή η επίμονη σκέψη, θα λυγίσεις (γιατί άνθρωπος είσαι κι εσύ) και θα την κάνεις την αμαρτία. Ε δεν πειράζει, χαλάλι σου. Αν δεν ήταν και για μερικές παρασπονδίες το ψυγείο, δε θα είχε αυτό το φωτάκι για να βλέπουμε τι αρπάζουμε όταν το ανοίγουμε μέσα στο βράδυ - ξέρεις, μη γίνει κανένα λάθος και αντί για σοκολάτα αρπάξεις το λάχανο. Για όλες τις επόμενες φορές, πάντως, που δε θα θες να υποκύψεις, σου προτείνω τα παρακάτω!

1. Αρχικά εντόπισε τις αδυναμίες σου. Μεταξύ μας τώρα, όταν σε πιάνει αυτή η λιγούρα μέσα στο βράδυ σίγουρα ΔΕΝ είναι για φακές, φασολάκια και μπάμιες. Το μυαλό μου έτσι αυθόρμητα πηγαίνει σε πατατάκια, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, παγωτό (οικογενειακό παρακαλώ), πίτσα ή αναψυκτικό με άπειρο ανθρακικό. Αχ. Ταράχτηκα και μόνο που τα σκέφτηκα όλα αυτά. Η λύση να μην υποκύψεις είναι απλή: απλώς μην τα αγοράσεις καν σε πρώτη φάση.

2. Κατανάλωσε περισσότερες πρωτεΐνες. Αν πεινάς πολύ αργά το βράδυ, μην αδιαφορήσεις. Μπορεί κάτι να προσπαθεί να σου πει το σώμα σου! Καταναλώνοντας, όμως, περισσότερες πρωτεϊνες, μπορείς να καθυστερήσεις αυτό το αίσθημα του "άδειου στομαχιού" που σε πιάνει λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

3. Πιες τσάι από βότανα. Πότε; Αμέσως μετά το βραδινό σου, έτσι ώστε να μη φας κάτι πολύ λιπαρό, σαν να λέμε ένα παγωτό. Το καλό με το τσάι είναι ότι θα το πίνεις σιγά σιγά, θα περάσει η ώρα, θα πέσεις για ύπνο και το μυαλό σου δε θα έχει προλάβει να γυρίσει στο φαγητό.

4. Πήγαινε για περπάτημα. Καλά αν σου έρθει η λιγούρα στις 2 το βράδυ, δε χρειάζεται να πάρεις τους δρόμους. Όπου περπάτημα, μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς και να σε αποπροσανατολίσει από το ψυγείο. Στη θέση σου θα έβαζα τα ακουστικά μου και θα περίμενα να με πάρει ο ύπνος υπό τους ήχους της αγαπημένης μου μουσικής.

5. Κοιμήσου περισσότερο. Όταν σου λείπει ύπνος, τότε το σώμα σου αναζητά διάφορες πηγές ενέργειας - μια απ' αυτές μπορεί να είναι κι εκείνο το κουτί με τα μπισκότα σοκολάτας που σου γνέφει από το ράφι. Επίσης, όταν ξενυχτάς, παράγονται και πάλι ορμόνες που σε κάνουν να πεινάς περισσότερο. Πολύ καλά το κατάλαβες, η λύση είναι μια: ύπνος, παιδιά. Ύπνος!

6. Κι αν πάλι επιμένεις να φας κάτι, ας είναι κάτι υγιεινό. Ναι μπορεί και να μην καταφέρεις να συγκρατηθείς. Ε τότε, προτείνω να φας κάτι που δε θα σε κάνει να μετανιώνεις πικρά την άλλη μέρα, ούτε θα σε κάνει να υποβάλεις τον εαυτό σου σε βασανιστικές δίαιτες. Φάε ένα φρούτο ή ακόμη και πόπκορν - έτσι, για την αλητεία.

xx