Eχει τύχει ποτέ να περάσεις μια ολόκληρη εβοδμάδα χωρίς να μπεις ούτε για λίγο να δεις τι παίζει σε Facebook, Instagram, Snapchat και Twitter; Ναι, προφανώς, η ερώτηση ήταν ρητορική. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι η απάντηση θα ήταν «όχι». Έχεις όμως σκεφτεί ποτέ τι θα γινόταν αν έπαιρνες αυτή την απόφαση; Πριν πεις ότι αυτό είναι απλώς κάτι που δεν μπορεί να συμβεί, σκέψου ότι όσοι ήταν στην ηλικία σου πριν δέκα χρόνια (δηλαδή, στο πρόσφατο παρελθόν) έπρεπε να περάσουν το χρόνο τους χωρίς όλα αυτά τα social media και να είσαι σίγουρη ότι δεν περνούσαν κι άσχημα! Να μερικά πράγματα που θα σου συμβούν εάν δοκιμάσεις να ζήσεις για λίγες μέρες όπως οι.. παλαιολιθικοί άνθρωποι των '00s!

Θα νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου

Αν και ο αρχικός στόχος του social networking ήταν να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους και να βοηθήσει στην κοινωνικοποίησή τους, στην πραγματικότητα η εφαρμογή του έχει φέρει μαζί της και πολλά αρνητικά. Για παράδειγμα, έχει προκαλέσει έκρηξη στο ναρκισισμό μας, καθώς όλοι μας κοινοποιούμε σκέψεις που πιστεύουμε ότι θα μας κάνουν να φαινόμαστε συμπαθείς ή ενδιαφέροντες και κυνηγάμε τα “like” και του “followers” με το ντουφέκι. Επειδή όμως ακριβώς το ίδιο κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι, αν πιστέψουμε ό,τι βλέπουμε στα social media όλοι είναι τέλειοι και ζουν μια υπερ-φανταστική ζωή! Βλέποντας το ζήτημα λίγο απέξω, θα διαπιστώσεις ότι η κανονική ζωή, ακόμα και με τις ατέλειές της έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτή την πλασματική. Extra bonus: σταματώντας μοιραία να συγκρίνεις ό,τι βιώνεις εσύ με την γεμάτη ροζ καρδούλες και αστεράκια καθημερινότητα των “φίλων” σου θα σταματήσεις να νιώθεις ότι κάτι κάνεις πολύ λάθος!

19 ways social media has ruined our lives

Θα γίνεις πιο παραγωγική

Έχεις ποτέ υπολογίσει πόσο χρόνο σου τρώνε τα social media; Τι θα έλεγες να τον διαθέσεις για να πιεις καφέ με μια φίλη που έχεις καιρό να δεις; Ή να καθαρίσεις επιτέλους τη ντουλάπα σου; Το μόνο σίγουρο είναι πως οτιδήποτε κι αν επιλέξεις να κάνεις θα είναι απείρως πιο παραγωγικό και δημιουργικό από το να χαζέψεις (πάλι) στο twitter.

Αποτέλεσμα εικόνας για social media gif

Θα μάθεις πάρα πολλά

Είναι εύκολο να πέσει κανείς στην παγίδα να πιστέψει ότι μέσω του ίντερνετ παραμένει συνδεδεμένος με τους άλλους και με τον κόσμο γενικότερα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι όσο πιο κολλημένη είσαι στην οθόνη τόσο πιο στην κοσμάρα σου βρίσκεσαι! Αν θέλεις να μάθεις τι γίνεται γύρω σου πρέπει να γίνεις ένα κομμάτι αυτού που συμβαίνει κι όχι ένας απαθής παρατηρητής. Κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού σου, αφήνεις να περάσουν από δίπλα σου χωρίς να τα προσέξεις ένα σωρό σημαντικά κι ασήμαντα πράγματα -από ένα λουλούδι με φανταστικό χρώμα μέχρι ένα αγόρι που είναι σχεδόν κάθε μέρα στο ίδιο βαγόνι του μετρό και θα ήταν πολύ του γούστου σου (αλλά πού να ξέρεις, αφού δεν του έριξες ούτε ματιά).

Αποτέλεσμα εικόνας για social media gif

Θα ανακαλύψεις νέα ενδιαφέροντα

Αναζητώντας έναν ευχάριστο τρόπο για να περάσεις όλο εκείνον το χρόνο που σου τρώει το ίντερνετ, είναι πιθανό να ανακαλύψεις κάτι που σε διασκεδάζει πραγματικά ή ακόμα και σε παθιάζει! Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως να φτιάχνεις παζλ ή χρήσιμο όπως να αναδιοργανώσεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου, αλλά σε κάθε περίπτωση πιο ουσιαστικό από το να γυρίζεις το κουμπάκι του scroll χαζεύοντας το newsfeed σου. 

Αποτέλεσμα εικόνας για social media gif