Ως νέες γυναίκες πρέπει να ενδιαφερόμαστε και να νοιαζόμαστε για την υγεία μας, πόσο πρέπει να γυμναζόμαστε και να τρώμε. Μόνο έξυπνο είναι από μέρους μας να ασχολούμαστε με το σώμα μας, αρκεί να μην οδηγούμαστε σε ακρότητες και εμμονές.

Όσο ενημερωμένη κι αν νομίζεις ότι είσαι, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που όλες οι 20χρονες οφείλουν να ξέρουν για το σώμα τους:

1. Η γυναίκα που ζηλεύεις για το σώμα της, ζηλεύει με τη σειρά της το σώμα κάποιας άλλης

Μπορεί ακόμη να ζηλεύει και το δικό σου σώμα! Είναι κανόνας. Ακόμη και η Cara Delevingne μπορεί να είναι σε φάση: «Μακάρι να είχα τα φρύδια της τάδε κοπέλας». Δεν ξέρω ποια κοπέλα θα ήταν αυτή, αλλά είμαι σίγουρη ότι το κάνει.

2. Το νερό πάντα κάνει καλό

Δεν είναι τόσο γευστικό όσο η Coca - Cola βέβαια, αλλά έχει σημαντική διαφορά στο πώς σε κάνει να νιώθεις. Το νερό επιτρέπει στα όργανά σου να λειτουργούν, διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του σώματός σου και βοηθά στην πέψη.

3. Ο πιο σίγουρος τρόπος να δείχνεις όμορφη, είναι να νιώθεις όμορφη

Αν είσαι ευτυχισμένη, όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό, όντως είσαι πιο όμορφη από κάθε άλλη φορά. Σαν το χαμόγελο της ευτυχίας και της χαράς δεν έχει.

4. Να ακούς το σώμα σου. Αν πεινάς, φάε!

Είναι απολύτως φυσιολογικό να πεινάς. Έλεος δηλαδή. Χρειάζεσαι το φαγητό. Μην κλείνεις τα μάτια στις ανάγκες σου, στον βωμό της διατροφής και της δίαιτας. Φάε ό,τι σου κάνει κέφι.

5. Επειδή είσαι εκ φύσεως αδύνατη, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γυμνάζεσαι.

Η απώλεια κιλών ή η διατήρηση του βάρους σου δεν αποτελούν το μοναδικό λόγο για να γυμνάζεσαι. Οι ενδορφίνες που παράγονται κατά τη διάρκεια της άσκησης, επηρεάζουν τη διάθεση σου και σε κάνουν να νιώθεις τέλεια, όσα κιλά κι αν έχεις.

6. Το πράγμα για το οποίο είσαι περισσότερο ανασφαλής, είναι κι αυτό που κανείς δεν προσέχει ποτέ.

Νιώθεις ότι οι γάμπες σου είναι πιο χοντρές από ότι θα έπρεπε; Μάντεψε. Κανείς δεν το προσέχει. Αν παραπονιέσαι όμως συνέχεια γι' αυτό, θα αναγκάζεις τους άλλους να το προσέξουν και να σου κάνουν σχόλια.

7. Αν το σώμα σου δεν αρέσει σε έναν άντρα, μην αλλάξεις το σώμα σου, αλλά τον άντρα.

Ξέρω ότι τώρα θα πεις πως κάνω λάθος, γιατί σου αρέσει πολύ και δεν έχεις γνωρίσει κανέναν άλλο σαν αυτόν κλπ κλπ. Κάποια μέρα όμως θα βρεις εκείνον τον ένα που θα βρίσκει όλα τα αρνητικά και τις αδυναμίες σου ως θετικά. Κάποιον που θα αγαπάει κάθε τι που σε αφορά και θα σε κάνει να νιώθεις μοναδική στον κόσμο. Και τότε θα καταλάβεις ότι είχα δίκιο!

8. Ο κόλπος σου είναι φυσιολογικός.

Σταμάτα να αισθάνεσαι περίεργα γι' αυτόν. Υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικά σχήματα, μεγέθη, χρώματα και μυρωδιές. Αν είναι δυνατόν, να είναι σε όλες μας ίδιος.

9. Όχι, δεν θα πάρεις κιλά τρώγοντας εκείνο το σοκολατένιο κέικ στη 1 το βράδυ.

Να το φας! Αλλά προσπάθησε να μην φας αύριο πάλι. Ή μπορείς να το τρως επί 3 μέρες στη σειρά από λίγη ποσότητα. Ισχύει και το αντίστροφο. Δεν γίνεται να χάσεις κιλά μέσα σε μία νύχτα.

10. Όλοι νομίζουν ότι τα πόδια τους είναι περίεργα.

Και αυτό συμβαίνει γιατί όντως είναι. 

11. Κάποιες μέρες θα πεινάς σαν λύκος, ενώ άλλες όχι και τόσο.

Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι. Μην πανικοβάλλεσαι.

12. Το να πίνεις μόνο έναν καφέ για πρωινό, είναι μεγάλο λάθος.

Πρέπει να τρως τόσο, ώστε να κρατιέσαι σε φόρμα και να έχεις τη δύναμη και την ενέργεια να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες της ημέρας. Άσε που θα γίνεις και καλύτερος άνθρωπος και θα συμπεριφέρεσαι πιο ευγενικά στους γύρω σου, έχοντας γεμάτο στομάχι.

13. Πήγαινε και κοιμήσου. Tώρα όμως!

Δεν θα απαριθμήσω ξανά τα οφέλη του ύπνου. Το έχω κάνει άπειρες φορές έως τώρα. Θα πω ενδεικτικά ότι ο καλός ύπνος θα καλυτερεύσει την ποιότητα του δέρματός σου, θα αποβάλλει το στρες και θα ενισχύσει τις δεξιότητές σου.

Πηγή: neopolis.gr