To snapchat και τα λουλουδένια στεφάνια έγιναν - χωρίς υπερβολή - η κυρίαρχη τάση στα social media. Κι όταν λέμε social media, δεν εννοούμε μόνο το snapchat, αλλά ΟΛΑ (μα όλα) τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η τάση, λοιπόν, που τόσο αγαπήθηκε από τόοοσους φανατικούς χρήστες των smartphones, πάει ένα βήμα παραπέρα και γίνεται ένα ξεχωριστό beauty trend!

Η συγκεκριμένη τάση έρχεται να δώσει μια εντελώς διαφορετική οπτική στο ποια είναι τα σύχγρονα παιδιά των λουλουδιών κι έτσι ξαφνικά, οι πασαρέλες γεμίζουν από φλοράλ μακιγιάζ. Η αρχή έγινε στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, όπου ο μακιγιέρ της MAC, στόλισε τα πρόσωπα και τους ώμους των μοντέλων με πολύχρωμα λουλούδια, που ταίριαζαν αρμονικά στα χαρακτηριστικά τους.

Το βασικό feeling που θέλει να περάσει αυτή η τάση δεν είναι άλλο από το "μόλις ξύπνησα σε ένα κρεβάτι με ροδοπέταλα" κι αυτόματα απλά φαντάζομαι πως θα κοιτούσαμε την πρώτη κοπέλα που θα ερχόταν στο γραφείο μ' ένα τέτοιο αέρινο μακιγιάζ - κι ο λόγος δε θα ήταν το ότι μπαίνουμε για τα καλά στο φθινόπωρο.

Έπειτα, στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου, τα λουλούδια άνθισαν και πάλι παρά το μουντό καιρό της πόλης, δίνοντας μια νεραϊδένια αίσθηση στα πρόσωπα, τα χείλη και τους λαιμούς των μοντέλων. Στο Λονδίνο, κατά κάποιο περίεργο τρόπο, τα λουλούδια άρχισαν να πιάνουν μεγαλύτερη έκταση, θυμίζοντας σχεδόν πίνακα ζωγραφικής.

Όπως καταλαβαίνεις, οτιδήποτε εμφανιστεί έστω και για ένα απλό πέρασμα από την εβδομάδα μόδας, γίνεται μεγάλη τάση που δεν παραμένει στο χώρο της μόδας, αλλά εξαπλώνεται εξίσου στο χώρο της ομορφιάς, των social media και πάει λέγοντας. Με λίγα λόγια, τα ανάγλυφα λουλούδια είναι το νέο trend που ήρθε να ανθίσει στην καρδιά - σχεδόν - του φθινοπώρου.

xx